Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
156
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsrapport december

Nu när julen och nyår är avklarade är det dags att sammanfatta december månad innan jag sammanfattar hur portföljen gick totalt under 2015.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. december månad (inklusive likvider) är +16,26% och mitt jämförelseindex SIX30RX ligger på +2,23% under samma period. 

Totalt kapital har ökat från 517 889 kr den 30 november till 518 810 kr den 31 december. Utan månadssparandet hade portföljen alltså backat något i värde.

7000 kr tillfördes i månadssparande. 

Jag köpte 65 Handelsbanken A-aktier den 16 december.

Andelen likvider ligger på 23%.

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

Lite roligt under månaden var att Balder som är ett av mina långa innehav nådde hiskeliga +600%. Det är en konstig känsla att ha köpt för 7500 kr och några år senare se ett marknadsvärde på 52 500 kr för samma aktier.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (21)