Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
156
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsrapport februari

Det har börjat vända upp igen efter en sur start på året. Min portfölj ligger fortfarande på minus men det är marginellt och de lite mer sansade aktiepriserna gav mig hyfsade köplägen. Får se hur länge till det går att köpa för bevakningslistan börjar bli mest röd.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. februari månad (inklusive likvider) är -2,14% och mitt jämförelseindex SIX30RX ligger på -5,06% under samma period. 

Totalt kapital har ökat från 510 020 kr den 29 januari till 518 384 kr den 29 februari. Då har jag också tillfört 7000 kr i månadssparande.

Under månaden köpte jag 64 st Handelsbanken A för likvider.

Andel likvida medel ligger nu på 18,5%.

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
nittiotalist@bl... (ej registrerad)

Hej! Hittade till din blogg nu. Verkligen inte en dag försent. Äntligen någon som är mer åt värdeinvestering en enbart köper utdelning till vilka kurser som helst. Finns din bevakningslista någonstans så man kan följa den också? 

I övrigt, fortsätt med de intressanta inläggen och målmedvetenheten, jag kommer följa resan till miljonen med intresse!

Didrikfinans's picture
86
156
41
0
Didrikfinans

Hej nittiotalist!

Kul att du uppskattar mina inlägg. Har haft dåligt med tid det senaste halvåret så det har blivit inlägg som varit i det torraste laget. Tanken med bloggen var mest att ha den som en loggbok och det duger inläggen till tycker jag. 

För att återkoppla till värdeinvestering så är det absolut vad jag strävar efter. Ibland kan jag åka dit och köpa lite dyrare än mitt motiverade pris (som idag tex), men oftast inte. 

Jag har en bevakningslista i Google Docs men den är inte delad. Får fundera över om jag vill göra det i framtiden. T dagsläget är den dessutom i behov av uppdateringar. Svårt att hinna med alla bolag och jag är en amatör och vill inte på något sätt rekommendera att köpa till priserna jag kommer fram till. Dock kan det nog hända att jag nämner vilket pris jag tycker är motiverat i ett inlägg.

Kan man följa dina investeringar någonstans?

Mvh DF

Anonymous's picture
Nittiotalist@bl... (ej registrerad)

Kanske torrt men ändå konsekvent och det är något jag gillar. Känns som det är mycket bra att ha en sådan strategi. Jag har plöjt Lundaluppens inlägg men det känns som det finns ett tomrum efter någon som konsekvent köper bolagen som finns på bevakningslistan och till köpkurserna, det gillar jag istället för att alla ser en direktavkastning på 4 % och av den anledningen kastar sig över bolagen.

Kanske på gott och ont det där. Samtidigt som du slipper stå till svars för vad du anser för någon kurs som är köpvärd och folk som hakar efter, samtidigt kan det ge en extra press  att inte gå över köpkursen då man vet att det direkt kommer synas. Jag har också funderat på om min ska bli publik eller inte av den anledningen.

Skrivit så som du som en loggbok på nittiotalist@blogspot.se ett bra tag. Det går upp och ned med skrivfrekvensen men det här året har börjat med rätt så frekventa inlägg då jag har börjat tjäna mer pengar så att mina investeringar får större betydelse för min privatekonomi. Därigenom har jag velat utveckla mig som investerare då jag nog har haft mest turen att tacka för att jag har gjort bra investeringar.

Didrikfinans's picture
86
156
41
0
Didrikfinans

Håller med om tanken att det skapar en extra press utifrån och det var också en av tankarna med bloggen.  Det funkar ganska bra. Hade inte samma tålamod när jag började 2010 men man hittar en strategi som passar efter ett tag, när man lär känna sina egna styrkor och svagheter.

Handlade mer frekvent och ostrukturerat när jag började blogga och framförallt hade jag inte samma spardisciplin. Det går att läsa mer från de första åren här:
http://didrikfinans.blogspot.se/

Ska kolla in din blogg!

Mvh DF

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (21)