Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
167
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsrapport januari

Då var det dags för första månadsrapporten 2016. Det blev en ordentligt nervös börsstart på året och index var ner mer än 10% i mitten av månaden. Min portfölj var ner mer än 30.000 kr som mest och det är det man får vara beredd på om man vill vara med. Det gäller att stålsätta sig och räkna med bra mycket större nedgångar än så under året. Börsen kommer förhoppningsvis gå upp igen och då är det skönt att ha investerat lite under nedgången. Jag hoppas förstås kunna köpa mer i år än vad jag kunde förra året.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. januari månad (inklusive likvider) är -3,10% och mitt jämförelseindex SIX30RX ligger på -6,26% under samma period. 

Totalt kapital har minskat från 518 810 kr den 31 december till 510 020 kr den 29 januari. Då har jag också tillfört 7000 kr i månadssparande.

Under månaden köpte jag 194 st Handelsbanken A, 315 st Ratos B, 65 st TeliaSonera och 10 st Walt Disney Co. Även likvider användes.

Andelen likvider ligger nu på 19%.

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)