Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
156
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsrapport januari

Det har varit en trevande inledning på året och portföljen har legat mer på minus än plus men jobbade sig upp på plus de sista dagarna i januari. Det är väl egentligen ointressant hur portföljen går från månad till månad, men det ger mig ändå lite motivation att följa hur pengarna växer om allt vill sig väl.

Tittar man på innehaven så är det Creades och SHB som utmärkt sig med uppgångar på nära 15% och 7% den senaste månaden. Walmart har gått -4% och sämst bland innehaven under januari.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. januari månad (inklusive likvider) är +0,31% och mitt jämförelseindex SIX30RX ligger på +1,29% under samma period. 

Eget kapital har ökat från 649 880 kr den 31 december till 653 728 kr den 31 januari. Då har jag tillfört 2000 kr i månadssparande.

Under januari månad har jag köpt H&M, Castellum och Novo Nordisk.
 
Andel likvida medel ligger på 10%.
 
Mina innehav:
 

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (21)