Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
167
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsrapport maj

Några utdelningar och några inköp blev det för mig under maj. Har haft mycket att göra och inte tittat så aktivt på börsen och det är rätt trevligt tycker jag. Bara att logga in på Avanza på kvällen och konstatera vad dagens resultat blev. 

Just nu sitter jag mest och väntar på att Castellums nyemission ska bli klar så jag får se mina nya aktier och hoppas att det dyker upp något läge att fylla på i mina andra innehav. Närmast ligger kanske H&M men jag vill gärna vänta ut den lite till för att se vart bolaget är på väg. Kan också konstatera att jag tycker det går lite långsammare än jag vill att komma upp i ett eget kapital på 600 000 kr. Men det kommer väl.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. maj månad (inklusive likvider) är +2,73% och mitt jämförelseindex SIX30RX ligger på -0,90% under samma period. 

Eget kapital har ökat från 550 858 kr den 30 april till 565 391 kr den 31 maj. Då har jag som vanligt tillfört 7000 kr i månadssparande och dessutom tagit emot utdelningar från Duni, H&M och Industrivärden. 

Under maj månad köpte jag Nordea, Handelsbanken A och Ratos. 

Andel likvida medel ligger på 18%.

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)