Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
157
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsrapport mars

Mars blev en okej månad för portföljen som återhämtade sig något. Det tjänar inte så mycket till att fortsätta gnälla om att det saknas köplägen utan det är bara att gilla läget och inte sänka ribban för mycket. Jag har gjort några köp över mitt motiverade pris de senaste åren och då några kronor över men jag försöker hålla mig ifrån det. Men det blir helt klart svårare när jag har likvider som jag vill sätta i arbete på börsen. Dock är tanken att fortsätta ha tålamod och inte släppa efter för viljan att köpa.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. mars månad (inklusive likvider) är +0,65% och mitt jämförelseindex SIX30RX ligger på -4,32% under samma period. 

Eget kapital har ökat från 518 384 kr den 29 februari till 549 781 kr den 31 mars. Då har jag som vanligt tillfört 7000 kr i månadssparande och dessutom tagit emot utdelning från Handelsbanken och Castellum.

 

Under mars månad köpte jag 135 Handelsbanken A, samt sålde mina 360 Handelsbanken B och köpte 360 Handelsbanken A istället för att utnyttja prisskillnaden. Jag köpte dessutom 25 H&M B.

Andel likvida medel ligger nu på 16,5%.

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (22)