Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
162
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsrapport november

Även november blev en onormalt aktiv månad för mig med en hel del köp och försäljningar. Jag har sålt av Ratos och Lundbergs och köpt Novo Nordisk samt även gjort ett mindre köp i Volati när jag inte fick någon tilldelning i teckningen. Försäljningen av Lundbergs blev dessutom synnerligen vältajmad vilket känns roligt. Som en påminnelse till mig själv så blev Donald Trump vald till president i USA under november och det blir intressant att se hur det kommer påverka övriga världen framöver.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. november månad (inklusive likvider) är +8,76% och mitt jämförelseindex SIX30RX ligger på +6,81% under samma period. 

Eget kapital har ökat från 631 070 kr den 31 oktober till 640 808 kr den 30 november. Då har jag tillfört 2000 kr i månadssparande istället för mina vanliga 7000 kr och kommer göra så en period framöver.

Under oktober månad sålde jag Ratos och Lundbergföretagen samt köpte Castellum, Novo Nordisk och Volati (100 aktier för 63,75 kr/styck så kan jag följa den om inte annat). Skiftade även från Handelsbanken A till Handelsbanken B och fick några extra aktier på köpet.

Andel likvida medel ligger på 16,7%.

Mina innehav just nu:

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (2)