Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
161
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsrapport oktober

Nuförtiden tittar jag mest in i bevakningslistan då och då för att se att de där bolagen jag är lite sugen på fortfarande inte nått rätt nivåer. Det ser helt klart ut som att jag får fortsätta att stoppa pengarna i madrassen en tag till. Lite tråkigt faktiskt men så är det. Jag visste inte att jag skulle sakna att köpa såpass mycket som jag gör nu så det gäller att ha lite tålamod. Det är kanske därför jag är lite osugen på börsen för tillfället och passar på att lägga krut på annat istället. Det innebär också att det mest blir lite sporadiska inlägg här under en period.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. oktober månad (inklusive likvider) är +16,02% och mitt jämförelseindex SIX30RX ligger på +5,94% under samma period.

Totalt kapital har ökat från 481 776 kr den 30 september till 506 879 kr den 31 oktober. Delmål 500 000 kr uppnått. Hurra! Två år tidigare än beräknat dessutom. Det återstår att se om det kommer ett ras som tar ner kapitalet igen men ett litet firande är trots allt på sin plats.

7000 kr tillfördes i månadssparande.

Inköp: TeliaSonera och Ratos

Försäljning: Omega Healthcare Investors Inc. 

Andelen likvider ligger nu på 22%.

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (1)