Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
161
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsrapport oktober

Det har varit en händelserik månad i portföljen. Kul! Med min något skalmanlika strategi är det sällan det händer något mer än ett enstaka köp i månaden men den här gången blev det annorlunda med flera försäljningar och inköp. Börsen däremot har mest kännetecknats av stiltje tycker jag och känslan av att portföljen sakta backat visade sig vara osann när jag tog ut portföljrapporten i Avanza igår. Dock ingen lysande uppgång heller. Snart är det val i USA och hur det påverkar börserna återstår att se. Kanske dyker nya tillfällen upp..

Förra månaden frågade jag mig själv när jag skulle våga köpa Novo Nordisk. Är väldigt glad över att jag avvaktade niomånadersrapporten eftersom prognoserna sänktes och aktien föll till ca 230 kr. Justerade min analys något och anser nu att Novo är ett intressant case under 250 kr och passade därför på att köpa på mig lite aktier.

Försäljningen av Ratos blev någorlunda "vältajmad" såhär långt med tanke på att den backat lite till efter det och nu är nere i nivåer kring eget kapital men det är tidigt att sia om det. Återstående aktier får ligga kvar i portföljen ett tag till. 

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. oktober månad (inklusive likvider) är +7,55% och mitt jämförelseindex SIX30RX ligger på +4,31% under samma period. 

Eget kapital har ökat från 622 371 kr den 30 september till 631 070 kr den 31 oktober. Då har jag som vanligt tillfört 7000 kr i månadssparande.

Under oktober månad sålde jag Walt Disney, Swedbank och Ratos samt köpte Creades, H&M och Novo Nordisk.

Andel likvida medel ligger på 14%.

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (1)