Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
161
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsrapport oktober

Det var ett tag sedan jag skrev en månadsrapport men nu har jag uppdaterat alla mina siffror och tänker ta tag i det igen. Sparhorisonten är lång men jag får väl hålla på tills jag nått mitt mål tänker jag. Möjligt att det räcker med kvartalsvis rapportering men vi får se. Det blir väl när det blir gissar jag.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. oktober månad (inklusive likvider) är +8,23% och mitt jämförelseindex SIX30RX ligger på +13,93% under samma period. Så här långt är det inte riktigt mina bolags år och det är framförallt de stora innehaven SHB och H&M som drar ner portföljens utveckling. Får se om det finns tid för revansch eller om portföljen blir slagen av index i år. Det spelar egentligen inte så stor roll men förhoppningen är att kunna gå lite bättre än index över tid. 

Eget kapital har ökat från 714 788 kr den 30 september till 734 248 kr den 31 oktober. Har äntligen kommit igång med 7000 kr i månadssparande igen.

Året började med ett eget kapital på 649 880 kr. 

Under oktober fyllde jag på med Skanska.

Andel likvida medel ligger på 8%.

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (1)