Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
167
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsrapport september

Tiden rusar fram och det är svårt att känna inspiration för bloggandet när man som småbarnfar är helt slut på kvällarna. Jag försöker ta en titt på börsen en gång varje dag iallafall men så mycket analyserande och djupdykningar som jag hade velat göra hinns tyvärr inte med just nu. Hoppas få lite mer tid under det närmaste halvåret. När höstrusket drar igång spenderar man ofta mer tid inomhus och det blir kanske mer naturligt att slå sig ner framför datorn då. Till dess fortsätter jag iallafall att fylla på i mina innehav när tillfälle ges.

Veckans eller månadens fråga måste väl annars vara när/om man vågar köpa Novo Nordisk snart? Ska läsa på lite mer och se om det kan vara något för mig. Har annars försökt hålla mig borta från "tillväxtbolag" med höga P/E eftersom de ofta faller tungt när de får problem men är inte tillräckligt påläst om Novo så ska ta mig en titt om jag får tid.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. september månad (inklusive likvider) är +7,24% och mitt jämförelseindex SIX30RX ligger på +3,49% under samma period. 

Eget kapital har ökat från 607 516 kr den 31 augusti till 622 371 kr den 30 september. Då har jag som vanligt tillfört 7000 kr i månadssparande.

Under september fyllde jag på i H&M och köpte SKF. 

Andel likvida medel ligger på 10,5%.

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)