Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
165
Följare
40
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Mina mål för 2016

Jag har inte skrivit vilka mål jag har för 2016 så här kommer ett inlägg för att ha något att kontrollera mot när vi har kommit in i 2017.

Om 2014 var ett bra år för mig så var 2015 ett ännu bättre år när det kommer till sparandet som jag skrivit om i det här inlägget. Eftersom jag hamnade 34% över mitt sparmål så passerade jag det egentliga målet för 2016 (497 800 kr) redan i oktober 2015, så i år hoppar jag till 2017 års mål som är att komma upp i 619 600 kr i eget kapital. Nu ligger jag visserligen bara någon tusenlapp under det målet så det kan ses som väl defensivt, men 2018 års mål är alldeles för långt bort och vem vet vilken väg börsen tar under Q4. Det är hursomhelst en skön känsla att ligga ett år före i sparplanen och det kan ta en snabb vändning åt andra hållet.

När det kommer till månadssparandet om 7000 kr så hoppas jag kunna hålla det året ut och har det som mål även om vissa omständigheter kommer att påverka min ekonomi ett antal månader framöver. Under 2017 kommer jag få sänka ambitionen vad gäller månadssparandet.

Mål för 2016:

  • Totalt sparkapital 31 dec 2016 ska vara minst 619 600 kr
  • 7000 kr i månaden ska överföras till aktiesparandet

 

Jag har tidigare haft en viss utdelning som mål men den blir vad den blir baserat på vad jag köper/eventuellt säljer så det målet stryks.

Att ha mål är ett sätt för mig att hålla motivationen uppe och inte försöka fuska någon månad. Jag gillar också att följa upp hur det går varje månad och är för mig en del av att göra sparandet till en hobby. Det passar säkert inte alla men man får försöka hitta vad som motiverar en själv bäst.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)