Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
156
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Nytt courtage hos Avanza

Nu sänker Avanza sitt courtage för utlandshandel. Härligt med konkurrens som fungerar. 

Det låter förstås fantastiskt för mig att kunna handla aktier i USA för $1 i courtage och detsamma gäller för flera andra valutor. Detta gäller då för courtageklass Mini.

Brukar ni handla i andra marknader än Sverige och har ni koll på vad ni betalar i courtage?

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Investeringstankar's picture
58
49
14
0
Investeringstankar

Det var verkligen snabbt agerande av Avanza, frågan är om det var planen från början att sänka utlandscourtagen i samband med lanseringen av nya appen eller om det var svar på tal från Nordnet. 

Hur som helst ser jag detta mycket posivit, trodde det skulle dröja ett par månader minst innan vi fick se en kontring från Avanza om courtagen. Fantatstiskt att bo i Sverige och ha dessa två konkurrenter som öppet tävlar om att erbjuda kunderna det mest förmånliga i en bransch som är känd för allt annat.

Måste även säga att detta verkligen måste ha satt käppar i hjulet för Degiro som nu äntligen tillhandahåller ISK. Att se sig omsprugna även på courtagen tror jag kommer göra att man snabbt släpper funderingarna på den svenska marknaden.

Didrikfinans's picture
86
156
41
0
Didrikfinans

Läste att även Degiro sänkt sitt courtage nu och hoppas tjäna pengar på utlandshandel och belåning istället. Gissar att man kommer få se mer reklam för det hos alla sajterna framöver. Amerikanska aktier lyfts fram rätt hårt hos Avanza iallafall (eller så ser jag det jag vill se). 

Konkurrensen börjar likna den i elektronikhandeln nu. Degiro får väl representera Media Markt då. :)

Spartacus's picture
155
519
44
0
Spartacus

Med tillströmningen av alla nya day och swingtraders så verkar mäklarna tjäna bra med pengar ändå på alla transaktioner... ^^

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (21)