Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
162
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Sålde Handelsbanken och köpte Handelsbanken

Sålde mina 360 st SHB B-aktier och köpte 360 st Handelsbanken A-aktier idag. Tack till lordmetroid för kommentaren om det. Hade inte ens reflekterat över det själv, så där fick jag lite nytta av att ha en publik investeringsdagbok. Ett bra sätt att utnyttja att den dyrare aktien möjligen är felprisatt om man råkar äga båda och handlar med ISK eller KF.

Eftersom det är väldigt låg omsättning i B-aktien fick jag går ner någon krona i kurs för att bli av med alla och jag hade kunnat avvakta lite med att köpa A-aktien för att få den någon krona billigare men det är lätt sagt med facit i hand. Det blev iallafall en mellanskillnad på ungefär 3300 kr minus courtage för samma antal A-aktier och de valde jag att behålla till ett framtida köp, istället för att köpa 31 st extra A-aktier nu. 

I vanliga fall kör jag courageklass Mini hos Avanza eftersom jag oftast köper för 7000 kr i taget men jag ändrade till Small inför det här skiftet för att spara några kronor i courtage. Bra där Avanza att man kan byta i realtid. Nu får jag dock vänta en månad innan jag kan byta tillbaka till Mini.

Taggar (blogg): 
lordmetroid's picture
21
51
8
0
lordmetroid

Gratulerar till denna gratis avkastningen.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (2)