Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
161
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Sålt Ratos

Igår sålde jag 700 st av mina Ratos aktier för 38,25 kr/styck. Det innebär att jag nu har 666 stycken kvar. Om det är en positiv eller negativ siffra när det gäller Ratos återstår att se. 

Att jag sålde över halva innehavet på den här nivån har flera skäl:

  • Det är troligt att kursen kommer fortsätta ner några kronor till innan nya VDn tillträder och börjar städa bland innehaven.
  • En sänkt utdelning kommer att sätta press på kursen.
  • Det kan ta lång tid att komma tillrätta med innehaven och mitt oerhörda tålamod börjar till sist tryta.
  • Frigörande av kapital ger möjlighet att gå in igen till ett lägre pris. Jag ser trots allt möjligheter längre fram och några av de nya innehaven är intressanta.
  • Det känns bättre att ta en acceptabel förlust nu än att om några månader gräma mig för att jag inte sålde tidigare vilket jag varit nära att göra flera gånger. Tajmingen är väl förstås helt fel men vi får se.

 

När jag tittar i backspegeln blev Ratos ett typiskt exempel av "don't catch a falling knife" för mig. Något som många andra såg men jag valde att se åt andra hållet. Köpet av Aibel ställde till det rejält och Susanna Campell lyckades inte rätta upp skeppet. Det till trots har jag kvar Ratos som innehav och kommer fortsätta följa bolaget framöver. Dessutom en erfarenhet rikare.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (1)