Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
156
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Sålt Walt Disney och funderar över bra aktieverktyg

Ibland är det bra att granska porföljen med kritiska ögon och fundera på, alternativt gå tillbaka till sitt blogginlägg och läsa, vad det var som fick en att köpa aktien en gång i tiden och om det antagandet fortfarande gäller. Jag har några aktier jag tittar på just nu och får se om det blir några större förändringar.

I fallet Walt Disney hade jag knappt något antagande från början och eftersom jag inte är intresserad av att öka i bolaget så finns det andra bolag som är mer intressanta och värda att lägga tiden/pengarna på för mig. Så igår sålde jag av mitt lilla innehav på 10 aktier för $92,50/styck. Det blev en förlust på 470 kr som känns onödig men okej.

Generellt upplever jag att det är mycket lättare att hänga med i svenska bolag när det gäller nyheter och att hitta information så jag försöker hålla nivån på utländska bolag ganska låg än så länge. Det bästa verktyget jag hittat hittills för amerikanska aktier är nog Seeking Alpha där man kan filtrera ganska bra men tar gärna emot andra tips. Börsdata, DI och andra affärstidningar funkar bra för svenska aktier tycker jag.

Vilka verktyg använder du för screening och nyheter? 

Taggar (blogg): 
Ekonomiblogg's picture
386
552
80
0
Ekonomiblogg

Jag själv läsa på om bolaget och gör min egen bedömning innan jag köper, säljer eller behåller aktier.

 

Har också Affärsvärlden som är Sveriges främsta affärsmagasin och nyhetssajt för börs och ekonominyheter, analys av aktier, placeringar och intervjuer med näringslivet. 

 

Mycket bra affärsmagasin Affärsvärlden.

 

/Ekonomiblogg

 
Didrikfinans's picture
86
156
41
0
Didrikfinans

Jo, jag gör också det i de allra flesta fall med men ibland går det lite snabbt. 

Tack för tipset. Ska ta en titt på Affärsvärlden. Prenumererar på Privata Affärer och Placeringsguiden för tillfället och gillar dem. 

Mvh DF

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (21)