Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
156
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Senaste inköp: Castellum, H&M och Novo Nordisk.

Det är alltid kul när det finns något köpvärt så jag har passat på att fylla på lite i mina innehav nu i januari. Gjorde av med mina sista likvider från försäljningen av Ratos när jag köpte Castellum (40 st för 119,50 kr/styck) och H&M (12 st för 242,10 kr/styck) den 20 januari. Så nu ligger det inte längre några likvider i min KF och kostar pengar. Övriga likvider ligger visserligen på ett Collectorsparkonto med kass ränta men jag slipper iallfall skatta för dem i min KF.

Idag var det dags för mitt månadsköp så jag köpte H&M igen och det blev 10 aktier för 237,10 kr/styck samt ett köp i Novo Nordisk där det blev 15 aktier för 240,80 DKK/styck. 

I övrigt är det en väldigt spännande period just nu när årsboksluten står som spön i backen. Blev väldigt nöjd när Creades bestämde sig för att dela ut och dessutom satsar på 14 kronor i utdelning. Det blir en direktavkastning på 6,41% för mig. Önskar som vanligt att jag hade hunnit köpa fler aktier.

Näst på tur att rapportera bland mina innehav är Nordea och Intrum Justitia och det sker imorgon. Spännande!

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Johan. (ej registrerad)

Ratos aktie har återhämtat sig ordentligt sedan du sålde i november. Förlåt, ville inte strö salt i såren, utan konstaterar att jag varit i liknande situation tidigare. Castellum som alternativ är väl ju dock inte ett sämre köp, utdelningshöjning igen :)

Tjo

Didrikfinans's picture
86
156
41
0
Didrikfinans

Ingen fara Johan. Det var väl min säljsignal alla väntade på och sedan vara det bara att köpa. Nu återstår det bara att Ratos väljer att dela ut ordentligt med. Hade förstås önskat att jag hade haft ännu mer tålamod men det gäller att ha fler rätt än fel och jag hoppas att jag kommer ha det i det långa loppet.

Är hursomhelst väldigt nöjd med mina "nya" innehav såhär långt och kommer att följa Ratos för att se hur det utvecklar sig. Aktien kanske dyker upp i portföljen någon mer gång men för tillfället sitter jag och gräver lite i Latour när jag inte fyller på i befintliga innehav.

Mvh DF

Aktiepappa's picture
51
79
9
0
Aktiepappa

Hehe, ja det blir sällan som man tänkt sig på börsen. Men som tur är brukar de flesta affärerna bli bra iaf.

Och Ratos lär väl sänka utdelningen om allas gissningar slår in. Kanske en liten tröst iaf Didrik. Jag är själv lite sugen på Ratos men det känns som om jag missade tåget.

http://aktiepappa.blogspot.se/2017/01/ratos-ett-intressant-bolag.html?m=0

//Aktiepappa

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (21)