Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
165
Följare
40
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Skatteåterbäringen har landat

I år fick jag tillbaka den summa skatt som Skatteverket var skyldig mig tidigare än någonsin förr. Jag hade inget att ändra i deklarationen, en digital brevlåda hos Kivra och godkände deklarationen före den 30 mars. Den 4 april bokfördes pengarna på lönekontot. Trevligt att det uppenbarligen pågår ett förbättringsarbete med Skatteverkets processer som mynnar ut i det här. Återstår att se hur mycket ytterligare ledtid de kan kapa i framtiden. 

Nu var det ingen stor summa jag skulle få tillbaka i år men jag planerar att överföra iallafall 50% av de tusenlappar jag fått tillbaka till sparandet. En enkel regel är att alltid ta 50-75% av skatteåterbäringar, ev. bonusar och löneförhöjningar och lägga det till sparandet. Det blir en del i längden.

Vad ska du använda din skatteåterbäring till?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)