Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
167
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Strategi

Kortfattat om min strategi för investeringar.

  • Värdeinvestering baserat på Graham med inslag av Lundaluppens tankar som kommer influeras av mina personliga egenskaper.
  • Bevakningslista bestående av intressanta bolag och köp görs under motiverat pris som är baserat på fundamentalt värde med en margin of safety.
  • Inköp varje månad. 
  • Dollar-cost-averaging
  • Buy and hold mestadels
  • Sälj vid övervärdering (dvs att jag inte kan förstå varför aktien är så högt värderad) eller förändringar som gör att jag tappat tron på bolaget. Även vid omfördelning av portföljen.
  • Parkerar bara pengar som likvida medel när det inte finns något köpvärt. (“Far more money has been lost by investors preparing for corrections, or trying to anticipate corrections, than has been lost in corrections themselves.” – Peter Lynch)
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)