Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
161
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Utdelning 2017 samt sedan start 2010

Tänkte att jag skulle sammanfatta den totala utdelningen 2017 och hur det har sett ut sedan starten av min KF under mitten av 2010. 

Som nybörjare under 2010 var jag väldigt aktiv med kort innehavstid och låg dessutom ofta nästan helt likvid i perioder. Det förde med sig att jag inte brydde mig så mycket om utdelningarna och ofta missade dem eller tvärtom råkade äga aktien just när utdelningen avskiljdes. Runt 2012 började jag bli mer långsiktig med längre innehav och runt 2014-2015 började jag putta in mycket mer sparande i portföljen varje månad. Det avspeglar sig rätt tydligt i utdelningshistoriken här nedanför. 

Medianvärdet för utdelningsökningen under perioden 2010-2017 ligger faktiskt på hela 65% per år. Den höga ökningen kommer givetvis att sjunka i takt med att portföljen växer och pengarna jag puttar in utgör en allt mindre andel, men det känns ändå kul med en såpass hög siffra. 

2017 blev den totala utdelningen 22 145 kr och således var det första gången utdelningen nådde över 20 000 kr vilket känns som ett kul delmål. 2018 är svårt att uppskatta eftersom jag sålt av några innehav - vilket jag återkommer till i nästa inlägg. Dessutom är det inte säkert att jag kan spara lika mycket som jag hoppats. Men om ett år får vi se. 

 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (1)