Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
165
Följare
40
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed
1 september 2015

Månadsrapport augusti

Då var det dags för en ny månadsrapport efter en lite svajig börsmånad. Vi fick se ett rejält dyk pga av Kina-oron och många passade på att både köpa och sälja i det läget. Själv valde jag att avvakta för att se om det är en trend eller bara tillfälligheter vi ser.

Måste erkänna att jag har en förhoppning om fallande aktiepriser eftersom det hade varit kul att få se några köplägen. Men det är ändå ett bra tillfälle att se hur man själv reagerar över att sitta still i båten och ha tålamod. En kille som är duktig på tålamod är 4020 och jag rekommenderar er att lyssna på Börspodden avsnitt 100 då han blev intervjuad. Intressant för värdeinvesterare åtminstone.

Under månaden har jag satt över 60 000 kr extra till mitt likvidkonto i Avanza. Pengarna kommer ifrån en lägenhetsförsäljning jag gjorde för ett tag sedan och jag har funderat på om jag verkligen vill ta med dem i portföljen, eftersom den är lite av ett experiment för att se hur lång tid det verkligen tar att spara ihop till en miljon genom månadssparande. Dock kom jag fram till att pengarna behöver arbeta och av lägenhetsförsäljningar eller andra extrainkomster ska så mycket som möjligt in i sparandet för att uppnå det stora målet att nå en miljon. Det är en del av en investerares liv helt enkelt. En extra injektion blir det dock och jag närmar mig målet lite snabbare. Men det kan hända att jag blir tvungen att spara lite mindre framöver så det kanske jämnar ut sig i längden.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. augusti månad (inklusive likvider) är +13,99% och mitt jämförelseindex SIX30RX är upp med 6,57% under samma period.

Totalt kapital (portfölj + likvider) har ökat från 426 888 kr den 31 juli till 482 856 kr den 31 augusti. Den stora ökningen kommer förstås ifrån insättningen jag nämnde tidigare och portföljen har egentligen tappat lite i värde som man ser här nedan.

7000 kr tillfördes i månadssparande och 60 000 kr i extra sparande.

Inga affärer gjordes. Andelen likvider ligger nu på höga 26%.

Jag emottog två utdelningar under månaden. Av Omega Healthcare Investors fick jag 140 kr för mina 30 aktier och av Citigroup fick jag hela 17 kr för mina 40 aktier. Lite kul ändå med kvartalsvis utdelningar som är ganska nytt för mig.

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

 

 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)