Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
167
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed
22 januari 2016

Inköp Handelsbanken A och Ratos B

Igår passade jag på att använda lite av mina likvider och fyllde på i SHB och Ratos. Det är självklart omöjligt att veta om nedgången kommer fortsätta eller om det blir en rekyl upp igen under januari men jag tyckte iallafall att det började bli läge för likvider. Mitt innehav i Ratos kommer nu ge mig över 4000 kr i utdelning på 2015 års utdelningsnivå. Återstår bara att kursen tar sig också.

Jag köpte:

  • 80 Ratos B för 43,44 kr/styck
  • 36 Handelsbanken A för 96,85 kr/styck

 

Vid större nedgångar tillåter min strategi att jag månadsvis får använda en summa från likviderna som är lika stor som månadssparandet. Dock måste jag fundera mer över vad jag ska definiera som "en större nedång". Procent ner från toppen, denna gången i april 2015, eller via olika nivåer i omxs eller omxs30 index.

Hur tänker ni kring frågan om att använda likvider? 

Mvh DF

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)