Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
165
Följare
40
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed
15 februari 2016

Nu åker likviderna in

Nu har jag suttit på, för mig ganska mycket, likvider ett tag och det börjar bli dags att använda dem lite mer regelbundet. Tanken har varit att använda dem vid en större nedgång och hålla på pengarna till dess men jag tror att jag lurar mig själv genom att försöka tajma på det sättet. Jag riskera helt enkelt att missa både bra köptillfällen och direktavkastning genom att sitta och hålla på pengarna i väntan på ett fall likt det 2008. 

Börsen har backat en hel del sedan april 2015 och det finns fler köplägen nu vilket gör det lättare att köpa. Jag måste backa ifrån att vänta in "den stora nedgången" eller vad det är jag gör. För mig ska det vara "time in the market" och inte "market timing" som gäller. Det är strategin jag försökt tillämpa under några år nu men uppenbarligen delvis misslyckats med.

Det medför att jag enligt plan ska köpa för lika stor andel likvida medel som mitt månadssparande vilket blir totalt 14 000 kr i månaden. Fortsätter det ner under året så gör det inget eftersom jag i så fall kommer snitta ner priserna jag betalat. Det kommer trots allt ta 14 månader innan jag investerat alla likviderna i den takten. Lagom till utdelningarna 2017 m.a.o. Detta gäller dessutom enbart om det finns köptillfällen enligt mina riktkurser och gör det inte det så hamnar pengarna på hög igen.

Lite självrannsakan är bra då och då och jag ska nog börja titta igenom mina egna regler lite oftare framöver för att se att jag håller mig till den strategi jag tror passar mig.

Närmast köp just nu ligger Investor A som jag hoppas ska falla lite under veckan men annars så ligger Handelsbanken A eller H&M ganska nära min köpkurs med. 

Mvh DF

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)