Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
165
Följare
40
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed
14 november 2016

Intrum Justitia går samman med Lindorff

Idag nåddes vi av beskedet att Intrum Justitia går ihop med Lindorff som är ett norskt inkassobolag ägt av Nordic Capital. Man tror att man kommer nå kostnadssynergier om 800 Mkr om året och räknar med att Intrums vinst per aktie ska öka med 75% inom några år. Låter som en riktigt bra affär i mina öron. Men först ska affären godkännas av konkurrensmyndigheterna och hela kalaset med sammanslagningen väntas kosta ca 1 miljard.

Jag har ägt Intrum Justitia sedan 2012 och fyllde på under 2013. Eftersom företaget gått riktigt bra sedan dess funderade jag på om det var dags att sälja men med dagens besked ligger jag kvar på lång sikt och är glad att jag valde att fortsätta äga bolaget. Jag gillar verkligen utdelningen som även efter sammanslagningen ska ligga på minst 50% av resultatet enligt Intrums utdelningspolicy. Med 2016 års utdelning om 8,25 kr/aktie ger det mig en direktavkastning på 7%.

Kul med en bra nyhet i ett portföljbolag. Nu hoppas jag att årets förlorare gör revansch i vinter. 

Senaste köpet blev 44 stycken Castellum för 114,80 kr/styck i fredags. Kunde ha väntat lite om man ser till kursen idag. 

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)