Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
167
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed
30 mars 2017

Utdelning Nordea, Novo Nordisk, Castellum

Några utdelningar har bokförts på kontot nu i slutet av mars och jag har uppdaterat min lista över utdelningar.

Det känns på något sätt kul och motiverande att inte enbart titta i Avanza utan att även föra lite egen statistik över portföljen.

Utdelningar 2017:

Datum Värdepapper Antal Kurs Belopp
2017-01-04 Walmart 60 4,55 273
2017-03-24 Nordea 455 6,18 2811
2017-03-28 Novo Nordisk 160 5,88 941
2017-03-29 Castellum 480 2,50 1200
Totalt 5225 kr

 

Nästa utdelning kommer från Handelsbanken den 5 april och idag handlades den utan utdelning.

Taggar (blogg): 
4 juli 2016

Månadsrapport juni

Juni månad har passerat och jag har noterat att Castellum har gått riktigt bra sedan teckningsrätterna omvandlades till aktier. Jag ligger +35% i Castellum i dagsläget. Vad som inte gått lika bra är bankerna där jag gått in ganska hårt sedan årsskiftet. Tråkigt just nu men det lönar sig i längden tror jag. Ratos är ett kapitel för sig och jag avvaktar utnämningen av ny VD sedan Susanna Campbell blev petad. Sedan blir det nog ganska stora förändringar för bolaget.

Annars har det varit EU-omröstning i Storbritannien med utgång Brexit vilket inte var helt väntat. Jag anpassade inte portföljen inför det men passade på att fylla på i några bolag när börsen dippade under måndagen. Vi får se hur oroligt det blir framöver men min plan är att fortsätta som vanligt. Jag har ändå ingen chans att förutspå om det kommer gå åt ena eller andra hållet och försöker inte heller göra några korta vinster. Business as usual med andra ord.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. juni månad (inklusive likvider) är -0,77% och mitt jämförelseindex SIX30RX ligger på -4,94% under samma period. 

Eget kapital har minskat från 565 391 kr den 31 maj till 553 626 kr den 30 juni. Då har jag som vanligt tillfört 7000 kr i månadssparande.

Under juni månad köpte jag Nordea, Handelsbanken A, Duni och H&M. 

Andel likvida medel ligger på 10%.

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

27 juni 2016

Fyllt på i Handelsbanken, Nordea och H&M

Idag har jag upplevet den största nedgången hittills sedan jag började min resa mot miljonen 2010. OMXS30 -8,42% och min portfölj backade -6,90% (då har inte USA stängt än men har rätt lite där). Det är inte varje dag portföljen backar med ~40 000 kr. Slängde mig givetvis på säljknappen och gjorde mig av med allt.

Eller inte. Idag kom månadens sparande in på kontot och jag använde även likvider och gjorde några köp idag. Det kommer säkert att bli en längre period av osäkerhet och ett volatil börs men jag hoppas att jag inte går på alltför hårt alltför tidigt. Hur som helst fortsätter jag med månadssparande/köp och har likvider så jag fortsätter på samma linje oavsett om jag åker med ner eller upp.

Jag har köpt bank under en längre tid nu och var kanske lite för tidig med det om man ser till vad vi vet idag. Räntenettot ser ut att pressas ytterligare en tid men den dag räntorna ökar kommer jag vara ganska nöjd med mina GAV tror jag. Nordea är svårt att motstå med en direktavkastning på 8% och i Handelsbanken har jag strävat efter att äga ett större innehav.

Dagens inköp blev 50 Handelsbanken A för 97,80 kr/styck, 75 Nordea för 68,45 kr/styck och 30 H&M för 238,90 kr/styck. Fortsätter det ner de närmaste dagarna gör jag eventuellt några fler inköp. Det är lite det här jag har väntat på med mina likvider men jag kan tänka mig att det kan kännas lite oroligt om börsen fortsätter ner i samma takt som under våren/sommaren 2011, när det kändes som att det aldrig skulle ta slut.

Taggar (blogg): 
17 juni 2016

Fyllt på i Duni, Handelsbanken och Nordea

Igår fylldes portföljen på med spridda skurar. Får se om det blir något mer köp före eventuell brexit/bremain men min tanke är att köra på som vanligt utan att försöka tajma för mycket även om det blir lite så ibland trots allt. Köper ju inte på samma datum varje månad tex.

Det blev 50 Nordea för 74,50 kr/styck, 35 Duni för 103 kr/styck och 30 Handelsbanken A för 98,70 kr/styck.

 

 

Taggar (blogg): 
16 maj 2016

Inköp Handelsbanken A och Nordea

Idag fyllde jag på i både Handelsbanken och Nordea. Det blev 50 SHB A för 100,60 kr/styck och 65 Nordea för 75,60 kr/styck. Jag hoppas att båda bankerna kommer göra riktigt bra vinster när räntan börjar gå upp igen och framförallt Handelsbanken är ett riktigt långt innehav för mig.

Båda är dessutom bra utdelare vilket gör att jag nästa år kommer att nå en nivå på utdelningar över 20 000 kr vilket känns kul. 

Passade även på att köpa 10 SHB A till barnens portfölj idag. Det är deras enda aktieinnehav än så länge och jag tror det blir bra om ca 20 år. Får se när det dyker upp något bra läge för att lägga till någon mer aktie till deras portfölj framöver.

Taggar (blogg): 
8 maj 2016

Inköp Nordea och Ratos

I onsdags fyllde jag på lite i två av mina innehav. Jag köpte 65 Nordea för 76,05 kr/styck och 110 Ratos för 45,81 kr/styck.  

Ett antal utdelningar har landat på kontot i vår och jag ligger lite efter med mina investeringar. Det tenderar att vara samma bolag som dyker upp som köpvärda medan jag vill sprida riskerna något mer. Men har man tålamod så dyker det upp nya lägen så småningom och jag hoppas att det inte dröjer allt för länge. Utdelningar är viktigt för mig och det smärtar lite att sitta med likvider som hade kunnat generera bra utdelning om de var investerade..

Taggar (blogg): 
5 april 2016

Inköp Handelsbanken A och Nordea. Sålt TeliaSonera.

Stor nedgång idag och jag passade på att fylla på i två av mina bankaktier. För att finansiera köpen sålde jag av innehavet i TeliaSonera där jag gick back ca 400 kr på min halvårsspekulation. Det är förhoppningsvis sista gången jag spekulerar på det sättet. Förhoppningen var att den skulle stiga mer än vad den gjorde inför utdelningen och nu orkade jag inte vänta längre utan sätter hellre pengarna i något jag tror på långsiktigt.

 

Så jag sålde mina 385 TeliaSonera-aktier för 40,69 kr/styck. För de pengarna köpte jag 100 Nordea för 74,90 kr/styck och 75 Handelsbanken A för 100,40 kr/styck. Som jag nämnde i förra inlägget börjar portföljen viktas rätt mycket åt bank, men jag hoppas kunna fylla på ordentligt när det blir läge i en annan bransch, som exempelvis i H&M eller varför inte Duni. Vi får se.

Jag älskar förresten bildhanteringen på den här plattformen. 

Taggar (blogg): 
4 april 2016

Inköp Nordea

Det blev ett nytt lite oväntat bankinköp häromdagen. Jag har haft Nordea på bevakningslistan ett tag och tycker att det ser ut som läge för köp nu. Som väntat kom det "dåliga nyheter" i form av Panama-dokumenten om Nordea tämligen snabbt efter att jag köpt. Kunde sparat några kronor där men det kommer att bli några inköp till antagligen. Återstår att se om övriga innehav som Handelsbanken och Swedbank påverkas något av uppgifterna.

Den första april köpte jag iallafall 100 Nordea Bank-aktier till priset 77,80 kr/styck. Direktavkastningen blir då 7,6% med samma utdelningsnivå nästa år.

Jag hade egentligen föredragit att köpa Sampo och på det viset fått exponering mot bl.a. Nordea och If men priset är i dagsläget högre än vad jag vill betala.

Innehaven inom bank och finans tar allt större plats i portföljen och det är något jag får vara uppmärksam på framöver men jag hoppas att det jämnar ut sig när jag får möjlighet att köpa mer i andra branscher framöver.

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)