Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
165
Följare
40
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed
17 januari 2017

Månadsrapport december

Ett händelserikt år är över och jag tänkte sammanfatta det som en vanlig månadsrapport för att följa upp hur jag ligger jämfört med mina mål i ett senare inlägg. Jag är inte helt nöjd med året som gick, även om det gick okej, men så är det. Börsens volatilitet avspeglas förstås i min portfölj och under 2016 tillhörde inte mina innehav de bästa branscherna.  Är nöjd över inköpen i SHB och Nordea men fastighetsaktierna tappade en del i spåren av högre räntor, H&M kämpar vidare och Ratos dalade rejält. Detta får jag följa upp mer när jag tittar på hur det gick jämfört med målen 2016.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. december månad (inklusive likvider) blev +9,73% och mitt jämförelseindex SIX30RX hamnade på +9,41% under samma period. 

Eget kapital har ökat från 640 808 kr den 30 november till 649 880 kr den 31 december. Då har jag tillfört 2000 kr i månadssparande.

Under december måndag fyllde jag på i H&M och Castellum och sålde av SKF samt Volati.

Andel likvida medel ligger på 14,5%.

Mina innehav just nu:

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

 

Taggar (blogg): 
13 december 2016

Inköp Castellum och sålt SKF

Det blev ett nytt köp i Castellum igår. Jag har kvar likvider från tidigare försäljningar i min KF så jag vill gärna sätta dem i arbete. Det blev 50 aktier för 118,80 kr/styck igår. I vår får jag tillbaka två hundralappar i utdelning på det köpet. En klar bonus i det här med att köpa aktier på lång sikt.

Jag sålde också av mitt minimala innehav i SKF för 172,60 kr/styck. Hann bara köpa 25 stycken i september innan de blev för dyra så innehavet kändes mest onödigt nu. En vinst på 25% på kort tid är alltid trevligt även om det inte blev mycket i kronor.

I övrigt börjar de mesta bli dyrt i min lista så hittar jag inget nytt intressant bolag så blir det till att avvakta med nya köp. Närmast till hans ligger antagligen nya köp i Castellum om den blir lite billigare igen. Till dess får jag ägna tiden åt att julpynta och dricka glögg här hemma. 

Taggar (blogg): 
14 september 2016

Inköp H&M och SKF

Gjorde två mindre köp idag. Dels fyllde jag på med 13 aktier i H&M för 258,60 kr/styck och dels köpte jag mina första 25 SKF B för 139,30 kr/styck.

Jag har betalat mycket mindre för H&M förut men jag ökar gärna på min position när jag får tillfälle under 260 kr.

SKF hade gärna fått fortsätta ner några kronor till men värderingen just nu ser ganska lockande ut för mig samtidigt som utdelningen är bra. Jag missade att komma in i SKF i början av året och blev nog lite orolig att den skulle fortsätta ner så jag tänkte istället passa på att köpa på mig lite nu. Känns bra att få in lite verkstad i portföljen med den övervikt jag har mot bank och finans i dagsläget.

Tanken är att jag ska köpa det som är köpvärt enligt min bevakningslista och i början av året föll valet på SHB trots att jag kunnat köpa SKF mycket billigare då. Vad jag tar med mig ifrån den lektionen är att köpa det min bevakningslista säger, oavsett vad känslorna säger, beroende på vad jag läser i diverse affärspress, bloggar och hör i poddar. Det är lätt att falla dit och fastna i känsloträsket helt enkelt. Nästa gång skulle jag kunna använda mitt månadssparande att köpa hälften "aktie A" och hälften "aktie B" etc. Då får jag en riskspridning dessutom.

Taggar (blogg): 
25 januari 2016

Inköp Handelsbanken A

Nu när det äntligen lyser lite grönt i bevakningslistan kunde jag unna mig att välja mellan flera olika alternativ. Vilken lyx! Maersk, SHB, SKF, Berkshire Hathaway och Ratos, såklart, är gröna på min lista. 

Ratos har jag köpt en hel del på sistone. SKF kan fortsätta ner ett tag till och blir det sänkt utdelning kanske? Maersk är en gigant jag måste lära mig mer om och Berkshire kan jag inte bestämma mig för om jag vill köpa eller inte. 

Valet föll på 68 Handelsbanken A-aktier för 101,80 kr/styck. Det känns som ett tryggt och bra val på sikt. 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)