Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
161
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed
5 april 2016

Inköp Handelsbanken A och Nordea. Sålt TeliaSonera.

Stor nedgång idag och jag passade på att fylla på i två av mina bankaktier. För att finansiera köpen sålde jag av innehavet i TeliaSonera där jag gick back ca 400 kr på min halvårsspekulation. Det är förhoppningsvis sista gången jag spekulerar på det sättet. Förhoppningen var att den skulle stiga mer än vad den gjorde inför utdelningen och nu orkade jag inte vänta längre utan sätter hellre pengarna i något jag tror på långsiktigt.

 

Så jag sålde mina 385 TeliaSonera-aktier för 40,69 kr/styck. För de pengarna köpte jag 100 Nordea för 74,90 kr/styck och 75 Handelsbanken A för 100,40 kr/styck. Som jag nämnde i förra inlägget börjar portföljen viktas rätt mycket åt bank, men jag hoppas kunna fylla på ordentligt när det blir läge i en annan bransch, som exempelvis i H&M eller varför inte Duni. Vi får se.

Jag älskar förresten bildhanteringen på den här plattformen. 

Taggar (blogg): 
11 januari 2016

Sålt Citigroup Inc och köpt SHB, Ratos, TeliaSonera och Disney

Jag missade att göra några köp under oktoberdippen senast så häromdagen, den 7:e mer exakt, tänkte jag att det är lika bra att passa på. Vi får se om det var ett bra tillfälle eller inte. Tanken är annars att INTE försöka tajma marknaden.

Hursomhelst så gjorde jag föjande köp:

  • 55 Ratos B för 46,27 kr/styck.
  • 25 Handelsbanken A för 103,40 kr/styck
  • 65 TeliaSonera för 38,27 kr/styck
  • 10 Walt Disney för $99,86 styck

 

Detta finansierades delvis genom att jag sålde av mina 40 Citigroup-aktier för $48,89 styck. Jag gick ca +30% på de aktierna och var väldigt trött på den dåliga utvecklingen under 2015. Hade framförallt hoppats att de skulle börja dela ut mycket mer än de börjat göra än så länge efter att de inte tillåtits dela ut i princip något alls.

Mvh DF

12 november 2015

Månadsrapport oktober

Nuförtiden tittar jag mest in i bevakningslistan då och då för att se att de där bolagen jag är lite sugen på fortfarande inte nått rätt nivåer. Det ser helt klart ut som att jag får fortsätta att stoppa pengarna i madrassen en tag till. Lite tråkigt faktiskt men så är det. Jag visste inte att jag skulle sakna att köpa såpass mycket som jag gör nu så det gäller att ha lite tålamod. Det är kanske därför jag är lite osugen på börsen för tillfället och passar på att lägga krut på annat istället. Det innebär också att det mest blir lite sporadiska inlägg här under en period.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. oktober månad (inklusive likvider) är +16,02% och mitt jämförelseindex SIX30RX ligger på +5,94% under samma period.

Totalt kapital har ökat från 481 776 kr den 30 september till 506 879 kr den 31 oktober. Delmål 500 000 kr uppnått. Hurra! Två år tidigare än beräknat dessutom. Det återstår att se om det kommer ett ras som tar ner kapitalet igen men ett litet firande är trots allt på sin plats.

7000 kr tillfördes i månadssparande.

Inköp: TeliaSonera och Ratos

Försäljning: Omega Healthcare Investors Inc. 

Andelen likvider ligger nu på 22%.

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

16 oktober 2015

Inköp TeliaSonera och Ratos - försäljning av Omega Healthcare Investors Inc.

Den senaste veckan har varit mer händelserik för portföljen än hela Q1 och Q2 tillsammans. :)

Idag sålde jag mina 30 aktier i OHI som var ett sådant där köp jag hade svårt att motivera för mig själv. Gick i princip plus minus noll på affären. Jag vill koncentrera portföljen mer och i framtiden är det riktiga analyser som gäller före inköp.

Som jag skrev häromdagen köpte jag TeliaSonera i tisdags och självklart kom hedgefonden Muddy Waters kritik mot TeliaSonera som ett brev på posten två dagar senare. Passade därför på att köpa ytterligare 160 aktier i för 40,81 kr/styck så nu har jag ett GAV på 42,43 kr som får anses som okej. Planen är fortfarande att sälja under Q1 2016.

Jag fyllde även på i Ratos i tisdags. Köpte 140 aktier för 48,79 kr/styck och sänkte mitt GAV till 55 kr och ökade den förväntade utdelningen. 

Trevlig helg!

 

13 oktober 2015

Inköp TeliaSonera

Idag gjorde jag första inköpet på länge. Det blev 160 TeliaSonera-aktier för 43,83 kr styck. Ett spekulationsköp och jag tänker sälja aktierna igen om ett halvår med förhoppning om att utdelningsjägare pressat upp kursen en bit. Om jag mot förmodan inte skulle sälja så får jag 6,82% direktavkastning från aktierna. 

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (1)