Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
162
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed
17 januari 2017

Månadsrapport december

Ett händelserikt år är över och jag tänkte sammanfatta det som en vanlig månadsrapport för att följa upp hur jag ligger jämfört med mina mål i ett senare inlägg. Jag är inte helt nöjd med året som gick, även om det gick okej, men så är det. Börsens volatilitet avspeglas förstås i min portfölj och under 2016 tillhörde inte mina innehav de bästa branscherna.  Är nöjd över inköpen i SHB och Nordea men fastighetsaktierna tappade en del i spåren av högre räntor, H&M kämpar vidare och Ratos dalade rejält. Detta får jag följa upp mer när jag tittar på hur det gick jämfört med målen 2016.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. december månad (inklusive likvider) blev +9,73% och mitt jämförelseindex SIX30RX hamnade på +9,41% under samma period. 

Eget kapital har ökat från 640 808 kr den 30 november till 649 880 kr den 31 december. Då har jag tillfört 2000 kr i månadssparande.

Under december måndag fyllde jag på i H&M och Castellum och sålde av SKF samt Volati.

Andel likvida medel ligger på 14,5%.

Mina innehav just nu:

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

 

Taggar (blogg): 
5 december 2016

Inköp Castellum

I fredags fyllde jag på lite i Castellum igen. Det blev 41 aktier för 117,60 kr/styck den här gången. Ligger priset kvar på samma nivå eller om det sjunker så kommer jag att köpa mer i veckan. Ser fram emot utdelningen framåt våren som börjar närma sig allt snabbare nu.

Castellum är ännu ett av mina långsiktiga kärninnehav och jag tänker köpa på mig ganska många aktier när jag har tillfälle under åren framöver. 

Edit: Jag sålde förresten mina 100 Volati jag köpte efter noteringen då jag inte fick någon tilldelning. Gick back en hundralapp på den affären. Tanken är att istället titta på Volati igen om den blir billigare längre fram.

Taggar (blogg): 
1 december 2016

Månadsrapport november

Även november blev en onormalt aktiv månad för mig med en hel del köp och försäljningar. Jag har sålt av Ratos och Lundbergs och köpt Novo Nordisk samt även gjort ett mindre köp i Volati när jag inte fick någon tilldelning i teckningen. Försäljningen av Lundbergs blev dessutom synnerligen vältajmad vilket känns roligt. Som en påminnelse till mig själv så blev Donald Trump vald till president i USA under november och det blir intressant att se hur det kommer påverka övriga världen framöver.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. november månad (inklusive likvider) är +8,76% och mitt jämförelseindex SIX30RX ligger på +6,81% under samma period. 

Eget kapital har ökat från 631 070 kr den 31 oktober till 640 808 kr den 30 november. Då har jag tillfört 2000 kr i månadssparande istället för mina vanliga 7000 kr och kommer göra så en period framöver.

Under oktober månad sålde jag Ratos och Lundbergföretagen samt köpte Castellum, Novo Nordisk och Volati (100 aktier för 63,75 kr/styck så kan jag följa den om inte annat). Skiftade även från Handelsbanken A till Handelsbanken B och fick några extra aktier på köpet.

Andel likvida medel ligger på 16,7%.

Mina innehav just nu:

Mitt sparande månad för månad sedan start 2010:

 

Taggar (blogg): 
30 november 2016

Volati - ingen tilldelning för Avanzas kunder

Trist. När jag för en gångs skull är med i en IPO så får Avanzas kunder ingen tilldelning. Jag kan tycka att Avanza kunde säkerställt att deras kunder iallafall skulle få vara med alls innan de gick ut med erbjudandet. Hoppas att så sker i fortsättningen även om jag själv inte kommer vara med i en notering på ett tag. I det här fallet var Nordnet partner i noteringen och därför premierades deras kunder och de fick viss tilldelning.

Hade tänkt köpa 500 aktier i Volati så nu sitter jag på ganska mycket likvider i min KF som jag vill få in i marknaden. Om jag inte hade tecknat mig i noteringen hade jag köpt lite Castellum istället men nu hann den gå över mitt motiverade pris så jag får sitta och vänta på ett nytt läge istället. Nej, jag är inte bitter. 

Taggar (blogg): 
26 november 2016

Inköp Novo Nordisk och teckning i Volati

I fredags fyllde jag på ytterligare i Novo Nordisk då jag gjorde mitt månadsköp. Det blev 31 aktier för 222,40 DKK/styck. Nu är jag ganska nöjd med mitt innehav och tänker avvakta ett tag så länge det finns andra köpkandidater. 

Jag har en del likvider liggande i min KF efter försäljningen av Lundbergs och Ratos och näst på tur står teckningen i Volati som jag bestämt mig för att delta i. Det har skrivits mycket om Volati både bland bloggar och i affärstidningar. Priset verkar okej (men inte så mycket mer) och jag gillar att det är fast. Jag hoppas att det kan bli en bra affär på lång sikt och tänkte ta tillfället i akt att köpa in mig i ett investmentbolag eftersom jag gärna vill ha fler bolag av den typen i min portfölj.

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (2)