Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Är det körling av boräntan av Svenska staten.

Ränte-körlin: I Sverige äger omkring 70 procent av hushållen sin bostad och de har i genomsnitt en skuldkvot på 175 procent. Och när man tittar på hela bolånestocken, går cirka 30 procent av lånen till hushåll med belåningsgrad över 75 procent. För att få bukt med en oroande bo- och lånemarknad har röster nu höjts för att ta bort ränteavdragen på 30 procent. 

 

 

Ränteavdraget har en poäng om man har en fastighetsskatt. Nu har vi ingen fastighetsskatt och inga sådana förslag finns. Då bör man fundera på att ta bort ränteavdragen på sikt. Om man sänker den från 30 till 15 procent på tio år kanske man ska ta bort den helt på 20 år. Man kan också tänka sig att sänka den maxgräns för 30-procentigt avdrag som finns i dag som ligger på 100 000 kronor per person och år.

 

Ränteavdragen kostar statskassan cirka 20 miljarder kronor årligen, enligt Konjunkturinstitutet. Summan kan komma att växa kraftigt de närmaste åren om hushållens skulder fortsätter att stiga och de rekordlåga räntorna vänder uppåt.

 

nedtrappning av ränteavdragen,Om man ska göra en förändring tycker jag att man ska göra det med ett brett parlamentariskt underlag och i varsam takt. Ett gyllene tillfälle att minska ränteavdragen var när fastighetsskatten ersattes med en kommunal fastighetsavgift 2009. Men det blev inte av. Vad tycker ni om det med ränteavdragen?. 

 

ja att man själv skall ta sig en rejäl funderare om det inte vore bäst för ens familj att börja amortera mer. Även om inte ränteavdragen försvinner imorgon, så kanske de gör det om 1år eller 3år och har man då amorterat under tiden kommer man ligga mycket bättre till än om det här sker utan att man är beredd på det.

 

Kommissionens förslag: EU-kommissionens synpunkter framförs i ovanligt kraftfullt tonläge.Kommissionen efterlyser även minskad skevhet i bostadsbeskattningen genom att fasa ut avdragsrätten för ränteutgifter på bostadslån, en åtgärd som skulle kunna kombineras med höjd fastighetsskatt. Åtgärder som uppmuntrar till amorteringar på bolån rekommenderas också.

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar