Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Är du förberedd för resten av ditt ekonomiska liv?

Förberedelser inför pensioneringen bästa pensionen är att va skuldfri.

 

Se upp med att ta nya lån sent i livet” Den som passerat 50 bör se upp med att ta nya lån, Kronofogdens årsrapport om allt fler pensionärer som fastnat i skuldfällan talar sitt tydliga språk. Skulder och räntor blir för tunga att bära för en pension som sjunker ihop. 

 

Så är det med pensionerna den allmänna pensionen är högre i början och sedan allt lägre. Systemkonstruktörerna ansåg att behovet av pengar minskar med åren. Men politikerna är tydliga med att högkostnadsskydd och läkarbesök i allt högre grad ska betalas med avgifter ur människornas plånböcker. 

 

Leder det till ett samhälle där plånbokens tjocklek avgör vilken nivå i vården som blir tillgänglig för var och en. Det finns olika uppfattningar om vad som är rätt och fel, men få eller ingen som tror på någon annan utveckling. Återstår för den nybakade pensionären att fundera över sitt vägval: 

 

Spara pengar så att det blir möjligt att köpa till vård, omsorg och tjänster när behoven sätter in, eller leva i nuet och hoppas att den allmänna grundnivå som återstår kommer att tillgodose det basala. Svår fråga, ingen vågar riktigt gissa. Men här är några saker som var och en i alla händelser bör göra. 

 

Amortera om du har lån – amortera ner dem. Får du ett arv – använd det till att amortera ner lånet. Om du inte har lån – ta inte något heller. Rensa i ekonomin: Kolla om du verkligen har dina lån eller ditt sparande på bästa stället när det gäller räntor och avgifter. Skrota. 

 

Om du har tjänstepension eller privat pensionssparande: kolla upp om du sitter med återbetalningsskydd eller efterlevandeskydd i onödan. Skrota dem. Inte sällan har sådana skydd med tiden blivit överspelade – kanske finns inte make eller maka kvar och kanske har barnen blivit stora och fått egen ekonomi. De här råden är ganska giltiga oavsett om du är 55, 65 eller 75 år. 

 

Även äldre pensionärer gör klokt i att kolla om återbetalningsskydd eller efterlevandeskydd i onödan sänker pensionen. Kolla också om tillgångarna är så låga att du är berättigad till bostadstillägg. Ofta kan det vara så, ganska många skulle få bostadstillägg om de bara sökte bostadstillägg.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar