Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Är jag en riktig aktie nörd eller?

Mina tre döttrar.

 

Jag kan prata ekonomi med dem, och om att förälder tidigt engagera sig i och påverka sina barn. Jag har pratat mycket  ekonomi och investeringar med mina tre döttrar att de är smarta och kan göra allt de drömmer om. 

 

Nästan lite rädd att dom ska tycka att jag prata o prata och pratade om för mycket det här med ekonomi. För det får inte bli som ett tvång, spara ska vara roligt annars blir det inte bra. Mina tre döttrar är nu vuxna och har egna familjer och det känns tryggt. Alla tre döttrar har också egna barn nu, som pappa tycker jag det känns mycket bra och att det är jätte trevligt.

 

Det var därför jag blev så glatt överraskad när det visade sig att det här intressanta samtalen om ekonomi och investeringar har slagit rot. Alla känner till fonder och aktier men det finns mycket att lära ännu om att investera sina pengar. Vissa bolag är nya fenomen som vuxit sig starkare allt eftersom, andra bolag är väl beprövade sätt för att skapa en ekonomiskt stabil framtid och säkra sin pension.

 

En regel att följa är att först läsa på om det du vill investera i. Det tar lite tid att sätta sig in i saker men hade det varit enkelt hade alla gjort det det är just därför det finns pengar att tjäna.

En annan regel är att sprida riskerna, att välja olika investeringsalternativ. En tredje är att inte alltid lyssna på experter. Vad får de sin information ifrån? Kanske har de egenintresse eller vill stärka sin egen övertygelse att deras investering var bra. När frisören börjar ge investeringstips kan det ofta vara för sent att gå in med pengar...

 

Min äldsta dotter,,,,det är nu tre år som hon har varit aktieägare.Mellanbarn och yngsta är mer nybörjare men ändå intresserad av ekonomi och investeringar och börjar göra små köp och det är så man ska börja.För det handlar mycket om självförtroende/självkänsla när man ska handla med aktier. Att investera i en aktieportfölj med kvalitetsaktier med hög utdelning är ingen dålig aktiestrategi.

 

Så nu filar jag på ett förslag om att alla tre döttrarna ska öppna var sitt ISK-konto till alla barnbarnen. Och börja spara till dem i aktier och att jag då ska ge dem ett start kapital att börja med så dom kommer igång med detsamma.Alla tre blev ju klart glada över det förslag jag föreslog. Så nu pågår det aktiviteter med att öppna många ISK-konton. När jag berättade för min sambo om min ekonomiska plan så kom det en tumme upp. Så nu har min sambo också pratat med sina två söner om det här.

 

”Vi hoppas nu att det blir klara så fort som möjligt med att öppna alla ISK-konton”. så att det kommer igång. Vilken bank ska man då använda jag det blev Aktieinspiration | Avanza för det var ”mycket enkelt” att öppna ett ISK-konto för barn där.

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar