Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
596
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

”Kolla pengarna”.

Gå in och titta på ditt konto. Det är den årliga insättningen som sker nu i helgen.

Pensionsmyndigheten har precis blivit klar med sammanställningen av den årliga insättningen av intjänade pensionsrätter för både inkomstpensionen och premiepensionen.

Nu till helgens görs årets avsättning till premiepensionssystemet för 2017. Det handlar om sammanlagt 39,5 miljarder kronor som ska placeras. För PPM-spararna  blir det i snitt 7 040 kronor per sparare. En del kommer dock att få mer pengar, andra mindre. Maximalt kan det ge en insättning i premiepension på 11 118 kronor för hela året.

 

I februari nästa år kommer det orangefärgade "ångestbrevet" från Pensionsmyndigheten.

Men redan nu till helgen kan du se hur mycket pengar som du fått insatt på just ditt premiepensionskonto. Du måste dock logga in via Pensionsmyndigheten och använda ditt Bank-ID för att se ditt belopp. Det bör gå att se summan på lördag kväll, allra senast på söndag.

 

Många sparare har sannolikt ingen aning om hur de har fördelat premiepensionen. Eller om de överhuvud taget gjort något eget val tid tidigare.  De som inte gjort något aktivt val av premiepensionsfonder kan ändå känna sig lugna. Pengarna är placerade i det statliga förvalet AP7 Såfa, ”Såfan”, som förvaltas av Sjunde AP-fonden. Och till ”Såfan” går också de nya pengarna som ska fördelas i helgen för de som inte gjort något aktivt val av fonder LÄS OCKSÅ: Gör rätt PPM-val – och öka din pension rejält

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar