Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

”Revolutionerande en e-krona”

Sverige kan bli ett av de första länderna i världen som inför en elektronisk valuta. Ett beslut kan fattas inom två år.Riksbanken diskuterar om banken skulle kunna införa en digital valuta, en e-krona. Banken skulle i så fall bli den första betydande centralbanken i världen som gör det, skriver Financial Times.

 

Det här är lika revolutionerande som papperssedeln för 300 år sedan. Vad betyder det för penningpolitik och finansiell stabilitet? Hur skulle vi utforma det: ett laddningsbart kort, en app, eller på något annat sätt? säger vice riksbankschef Cecilia Skingsley till Financial Times och berättar att hon ska göra ett uttalande om saken i morgon, onsdag.

 

Mängden minskar.

Anledningen bakom funderingen är att traditionella kontanter används mindre och mindre i Sverige. Mängden sedlar och mynt som cirkulerar har minskat med 40 procent sedan 2009.

 

Andra centralbanker i världen, såsom Englands och Kanadas, har redan börjat undersöka vad det finns för möjliga fördelar och nackdelar med digitala valutor, såsom bitcoin.

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar