Ekonomiblogg
Likes
387
Antal inlägg
559
Följare
80
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Aktieplacering främst är att likna vid spel och dobel eller poker:

Många på forumen förespråkar att aktieplacering främst är att likna vid spel och dobel eller poker.

Ni har hört argumentet eller? Jag har hört det och lyssnat på det: Jag tycker inte det. Aktieköp skulle vara att likna vid spel och dobbel, och mest vara ett alternativ till att satsa på trav, eller att slumpässigt kasta pil.

Det första man kan lägga märke till är att aktier inte är att likna med en lott, eller tipskupong, där man förlorar allt efter det att loppet sprungits eller dragningen gjorts. Det är sant att man kan förlora stora pengar om man satsar på fel bolag, men den som känner till de fundamentala förutsättningarna behöver knappast frukta att de stora världsledande företagen skulle vara värdelösa dagen därpå.

Ett sätt att se på saken är att tänka sig att aktier, kortsiktigt är ett slumpartat spel, men långsiktigt är att likna vid en investering. Att vinsten i företaget, i det långa loppet styr aktiekursen.  Det år som när man letar mask. Den som lyfter på många stenar kommer att finna mer, desto fler som undersöks. Själv studerar jag oförtrutet bolagens redovisningar. Det finns så många företag att det ständigt finns en sten att lyfta på, för att undersöka.

En insiktfull aspekt, är att många miljonärer föredrar aktier, framför att hamstar guldtackor. De har insett att aktier, kan vara lika säkra, som att placera direkt i råvaror. Det indikerar att tankegågen att aktier, har ett värde inte är helt främmande, även om många på forumen förespråkar att aktieplacering främst är att likna vid spel och dobbel.

Det finns ett visst slumpmoment. I köpögonblicket så är sannolikheten femtio procent att du gör ett lyckat köp. Kursen kan gå upp eller ned, efter att du satsat. Den som säljer, tänker sig att det finns bättre placeringar, och den som köper hoppas på en värdestegring.

Investerarfysikern's picture
734
1320
138
0
Investerarfysikern

Jag håller med dig. Blir lite smått upprörd när man får höra att aktier är bara ett spelande med pengar. Visst, i spekulativa aktier kan det vara så, men merparten av kapitalet ligger inte i sådana aktier utan i aktier där man köpt ett bra företag som ska leverera vinster. Tror många skulle tjäna på att se en aktieköp som en investering i en andel av ett företag och inte ett spel. 

Ekonomiblogg's picture
387
559
80
0
Ekonomiblogg

Visst, i spekulativa aktier kan det vara så. Till exempel om man in en krydda i portföljen,,,

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (76)
Dec (3)

Taggar