Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
607
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Bankernas kontanthantering:

Det blir svårare och svårare att få tag på kontanter:

Människor använder kontanter olika. Jag använder det nästan inte alls medan många som jag känner säger att det är bra med kontanter

.

I oktober 2015 släpper Riksbanken de nya sedlarna och vi får utöver de vi har en ny valör, 200-kronorssedel. Samtidigt som detta planeras går utvecklingen i en riktning som gör det allt svårare att göra bruk av kontanter som betalningsmedel. Vägen mot det kontantlösa samhället har varit lång, och sakta men säkert kommer vi närmare vägs ände. Tidplan nya sedlar och mynt.

Många privatpersoner och småföretag som ägnar sig åt tillfällig försäljning vid marknader etc. upplever svårigheter inte enbart med tillgången till kontanter utan framförallt med avsättningen, det vill säga möjligheten att sätt in pengarna på något närliggande bankkontor.

Ett särskilt stort problem har detta blivit för föreningslivet som för att finansiera sin verksamhet är beroende av försäljning, såsom lotterier, korv och dricka, loppmarknader, inträdesbiljetter till matcher, evenemang, kulturarrangemang, bingo, danser med mera. Många föreningskassörer känner sig tvingade att förvara stora mängder kontanter hemma under lång tid. Det i sin tur ger en ökad risk för inbrott och överfall, eller utpressning.

De små landsbygdsföretagen och föreningslivets möjligheter att vara verksamma försvåras avsevärt på grund av den snabba utvecklingen med indragning av bankernas kontantservice på kontoren. 

Utvecklingen mot ett kontantlöst samhälle är önskad och ofrånkomlig, men intill dess fullgoda alternativa metoder finns tillgängliga i hela landet, måste övergången ske på ett sådant sätt att civilsamhälle, företag och privatpersoner inte drabbas. Man kan också fråga sig vad vi ska med nya sedlar till om det inte längre går att använda dem.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Längtar efter att man inte ens behöver dra kort, typ kolla ögonen som id. Det hade varit nice. ;)

Ekonomiblogg's picture
389
607
81
0
Ekonomiblogg

Håller med,,,,

Det är därför jag tror på Bolaget Tobii...

Tobii utvecklar lösningar för så kallad eye tracking, som gör det möjligt för datorer att veta var användaren tittar.

Sparaförlivet's picture
149
177
16
0
Sparaförlivet

Swish börjar öka! 

Ekonomiblogg's picture
389
607
81
0
Ekonomiblogg


Jag har testat Swish en gång och det gick bra.

guld och gröna skogar's picture
51
54
11
0
guld och gröna ...

Kanske är en bakåtsträvare men lite cash i fickan är alltid bra. Idag räcker det att ett driftfel eller strömavbrott sker så är det absolut nada aktivitet på kortfronten. Det är då man langar upp en ficka med kontanter och problemet är löst.

Skämt och sido, vi litar för myket på olika system. Tänk om ett allvarligt systemfel skulle inträffa vilket skulle göra att inga transaktioner what so ever kunde genomföras..

Cash is still king?!

 

Ekonomiblogg's picture
389
607
81
0
Ekonomiblogg


Ja systemfel kan inträffa när man minst anar, så händer det.

Cormentia's picture
8
13
1
0
Cormentia

Är man rädd för systemfel får man väl "diversifiera". ;P Har alltid lite kontanter i bilen och hemma, just in case. Men det är absolut inget jag bär med mig. Tar man inte kort så har man inte mig som kund. (Undantaget är när jag är utomlands. Då beror det på kortavgifter, hur samhället där fungerar, osv.)

Föreningslivet kan väl bara använda iZettle? Menar, om jag kan betala min Situation Stockholm med kort måste det ju gå att ordna så att jag kan betala min kaffe bredvid fotbollsplanen med kort. ^^

Ekonomiblogg's picture
389
607
81
0
Ekonomiblogg

Hej Cormentia.

Det blir nog så i framtiden betala ditt kaffe bredvid fotbollsplanen det skulle va nice.

Bluewater's picture
32
51
3
0
Bluewater

Snart kommer väl systemfelet deluxe?! Då passar guld som combibar fint. Bara att bryta av ett gram av kakan och betala. Dubbel fördel då. Det går då att betala, och grammet är värt minst 600 spänn ;-)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (28)

Taggar