Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
596
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Bli din egen bank.

Skapa ett nytt beteende in i det nya året.

 

Alla har inte möjligheten att avsätta en lite större summa regelbundet och väljer därför bort ett långsiktigt sparande synd. Här nedan kommer lite hjälp och tips på att spara.

 

 

Ekonomi är aldrig tråkigt, och i sin mest grundläggande form handlar ekonomisk vetenskap om nästan allt vi företar oss som människor. Ekonomiska beslut ligger som ett tjock mental dimma över hela vår tillvaro, även om vi oftast inte tänker på dem som ekonomiska, eller inte tänker på dem alls.

 

Det är så mycket fokus på att vi ska spara. ”Men man kan också säga att man kan ge fan i att konsumera”. Då sparar du! Vi glömmer ofta bort det. Och därför blir sparande också ett några steg för stort projekt för många.

 

Det största misstaget människor gör med sitt sparande är att spara pengar de inte har råd med vilket i sin tur leder till att man hela tiden måste plocka från sitt sparkonto för att väga upp vardagen.

 

En dröm är ditt sparmål och kan vara vad som helst. Anta utmaningar som många gör när det blir ett nytt år. Och förvandla onödiga utgifter till sparpengar. Bryt dåliga vanor och fokusera på drömmen istället. 

 

Hen har äntligen tagit beslutet att börja spara pengar jättebra! Vägen till ett hälsosamt sparande är lättare än vad man tror men hur börjar man. Hur får hen in mentaliteten att börja spara varje månad och känna sig trygg vid ekonomiska beslut. 

 

Till exempel: När Person 1 ser jackan i fönstret blir det viktigare att ha jackan nu än att ha pengar på sparkontot sen. (direkt belöning). Person 2 å sin sida, vill också ha jackan men går mer i gång på att få den först när pengarna är ihopsparade (uppskjuten belöning). Person 3 älskar också jackan, men överväger den inte ens eftersom hen inte vill riskera att stå utan pengar i svåra tider (uteblivet straff).

 

Alla personerna upplever alltså att deras beteende funkar i någon mening, och de kommer sannolikt att upprepa det även i framtiden. Trots att det i Person 1:s fall innebär att sparkontot förblir tomt.

 

Brukar du undra vart pengarna tog vägen i slutet på månaden? Skulle du behöva hjälp med att kategorisera din utgifter och kanske till och med skapa en budget? Då kan de här apparna och Lendify,vara något för dig.

 

Använd hjälpmedel som Tink eller Dreams: Spara till dina drömmar   Dreams är en spar-app som hjälper dig skippa onödiga utgifter och gör det lättare att lägga pengarna på det som faktiskt betyder något. Det är svårt att locka unga till traditionellt sparande. Däremot finns det ett intresse hos unga att uppfylla sina drömmar. I alla fall om man vänder blicken mot sparappen Dreams som redan innan lansering har nått gränsen för hur många kunder som får vara med i första omgången.

 

Alla banker i en app. Tink För att inte alltid en bank har det bästa för just dig. I Tink kan du koppla dina bankkonton och kreditkort från olika banker på ett ställe och ta del av erbjudanden som passar just dig. Alla bankärenden från ett ställe. Betala räkningar, godkänn e-fakturor mm. Tink är gratis för användaren. Tink tar inte heller ut någon avgift från användaren för byte av bolån.

 

Här är ett rätt nytt tillgångsslag som är räntebärande investeringar. Investera i lån Investera och bli din egen bank. få en årlig avkastning mellan 4 - 6,0 procent. Sprid risken i en korg av lån med löpande återbetalningar. Investera i lån Alla lån hos Lendify är annuitetslån, vilket betyder att de återbetalas med ett fast belopp månadsvis för ränta och amortering tillsammans. Du binder alltså inte hela ditt kapital under hela löptiden utan får ett månatligt kassaflöde med god ränta. Läs mer om autoinvestkonto  Lendify möjliggör för alla att bli sin egen bank...Se film här: https://www.youtube.com/watch?v=lZGHO1NmSxc …

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar