Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Comeback i portföljen:

Comeback i " långa " aktieportföljen gör teleoperatören Telia Sonera, som tappat fart på börsen senaste tiden. Oro för stor exponering mot oljeberoende länder i Eu och tilltagande problem i Uzbekistan sätter press. Det finns också ett fortsatt överhäng av aktier som den finska staten kan komma att sälja ut. Men på en kurs under 50 kronor anser ja att aktien är köpvärd, då den ger en direktavkastning på fina 6,3 procent. Det är högt bland alla storbolag på Stockholmsbörsen.

Telia Sonera investerar 115 miljoner dollar, motsvarande drygt 950 miljoner kronor, i Spotify och får därmed en ägarandel på 1,4 procent. Jag tror att det är en bra investering för Telia. Genom ett närmare samarbete med Spotify stärker Telia sitt erbjudande till kunderna.

Men det inte bara Telia Sonera som stoppar in pengar i Spotify. Enligt Wall Street Journal har Spotify fått in sammanlagt 526 miljoner dollar i nytt kapital, vilket värderar hela bolaget till 8,53 miljarder dollar. Spotify behöver pengarna för att möta utmaningen från Apples nya musiktjänst Apple Music som presenterades häromdagen.

Telia Sonera och Spotify satsar resurser och personal för att driva gemensam innovation inom mediedistribution, kundinsikt, dataanalys och annonsering. Bolagen skapar dessutom ett gemensamt team med ansvar att leda innovationsprojekten.

De bygger nästa generations telekombolag där innovation är helt avgörande för framgång. Spotify är ett fantastiskt företag som kunderna uppskattar enormt och med ett innovationsarbete i världsklass. Jag ser verkligen fram emot att som småsparare och aktievara en del av "Spotifys fortsatta resa".

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Didrikfinans's picture
86
161
41
0
Didrikfinans

Jag har också sneglat på Telia Sonera på de här nivåerna. Det kanske kan bli ett litet inköp när nästa lön kommer in om priset inte hunnit stiga då. Direktavkastningen är bra som du skriver och det kan kanske fungera som ett ankare i portföljen om det börjar blåsa lite mer framöver tänker jag.

Ekonomiblogg's picture
389
575
81
0
Ekonomiblogg

Hej! Ja direktavkastningen är bra, ja tror det är en bra grund i portföljen om det kommer ett kraftigt börsfall så tänker jag.

PerPenning's picture
252
581
53
0
PerPenning

Jag älskar Spotify och jag älskar Telia för att de älskar Spotify. 

Däremot är jag inte alls sugen på att investera i dessa båda bolag just nu. Spotify är för riskabelt och Telia för tråkigt. :)

Ekonomiblogg's picture
389
575
81
0
Ekonomiblogg

Tråkigt med telia kan också jag tycka. Telia är inte en kursraket på uppsidan men långsiktig för oss små sparare. Riskabelt ja så är det ju med aktier att det är alltid en risk.

Att äga aktier ja då får man ha full koll på vad som händer på aktiemarknaden.

Investeringstankar's picture
58
49
14
0
Investeringstankar

Telia är stabilt och med bra direktavkastning, verkligen intressant på dessa nivåer.

Men just exponeringen mot Spotify måste anses som minimal ändå? Hur bra erbjudanden kan Telias kunder förvänta sig från Spotify? 950 miljoner av 212 miljarder kanske bör sättas i perspektiv. 

Vad tror ni om Apple Music kontra Spotify?

nörden's picture
394
642
33
0
nörden
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Sen var det väl ca 0,4% av din aktien som är Spotify. :)

Ekonomiblogg's picture
389
575
81
0
Ekonomiblogg

Ja det är alltid trevligt med olika insynsvinklar,,,

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar