Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
607
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Därför går Mycronic ner mycket idag 7,7%

Dagens Industri rekommenderar sälj i Mycronic, framgår av en analys i måndagens utgåva av tidningen. I skrivande stund ner 7,7%.

Elektronikindustrin är på många sätt komplex och cyklisk i sin natur. Under senare tid har vi kunnat notera prispress på mobila bildskärmar och en tydlig inbromsning av efterfrågan från Kina. Det är nyckelfaktorer som inte gynnar Mycronic.

Ökad ekonomisk osäkerhet riskerar också att leda till att Mycronics kunder tvekar inför investeringar och i stället väljer att behålla befintlig produktionsutrustning. 

I en summering får Mycronic plus på följande faktorer: högutdelare, uppköpskandidat samt hög innovationskraft. Minusfaktorerna är: cyklisk marknad, avtagande tillväxt och prispress.

SpinozaTrading's picture
226
235
49
0
SpinozaTrading

Tjena EB, 

Jag har lite funderingar kring inlägget och hur det framställs. Du menar på att anledningen till att vi ser det drastiskt falla efter kraftig uppgång är den osäkra ekonomin i Kina & det orosmoln som hänger över börsen just nu? 
Jag menar inte att ifrågasetta din observation eller dylikt men jag ser det snarare som ett kollektiv av mindre sparare som räds av en säljrek i vår största affärstidningen samtidigt som vi såg stora sälflöden av båda MLI och DBL som spädde på detta. Utöver detta är detta en aktie som är blankad av stora fonder till X antal procent som mycket väl kan fortsatt idag via de bankerna. 

Dela gärna din syn på detta, 
SpinozaTrading

Ekonomiblogg's picture
389
607
81
0
Ekonomiblogg

SpinozaTrading: Tjena EB, Jag har lite funderingar kring inlägget och hur det framställs. Du menar på att anledningen till att vi ser det drastiskt falla efter kraftig uppgång är den osäkra ekonomin i Kina & det orosmoln som hänger över börsen just nu? Jag menar inte att ifrågasetta din observation eller dylikt men jag ser det snarare som ett kollektiv av mindre sparare som räds av en säljrek i vår största affärstidningen samtidigt som vi såg stora sälflöden av båda MLI och DBL som spädde på detta. Utöver detta är detta en aktie som är blankad av stora fonder till X antal procent som mycket väl kan fortsatt idag via de bankerna. Dela gärna din syn på detta, SpinozaTrading

 

Bolagen aktie-kurs straffas hårt av marknaden när det kommer en nyhet det är att överreagera.

Alla Sveriges främsta affärsmagasin och nyhetssajt för börs och ekonominyheter, analys av aktier, placeringar. Har så stor makt över aktiekurser eftersom vi har ett teknik samhälle som vi har, som jag själv tycker är jätte bra. Kommer det en nyhet så vet vi det väldigt snabbt det är naturligtvis en oerhörd trygghet för oss små aktieägare.

Jag har tittat på det här i många år bak i tiden och kommer fram till att marknaden straffar hårt när det kommer en säljrekommendation från våra affärsmagasin och marknaden förväntar sig att vinsten kommer att falla.

 Så är det också när det kommer en köprekommendation då rusar aktien rejält för att falla tillbaka sen och det gäller (nästan) alla bolag. Jag själv köper ofta på en köprekommendation när aktier rusar och är med ett tag på den kraftiga uppgången. Men det är så många faktorer som spelar in här. Så är det klart att det handlar om det Spinoza Trading skriver om också.

Ekonomiblogg's picture
389
607
81
0
Ekonomiblogg

 Mycronic, fortsätter ner idag med 12-13%.

För helåret 2015 föreslås totalt 4,00 kronor per aktie i utdelning (4,00), varav 1,50 kronor i ordinarie utdelning (0,80) samt 2,50 kronor i extrautdelning (3,20).

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (28)

Taggar