Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

De som har glada ögon.

Ta makten över tiden och onödig konsumtion.

Vi är väl lite stolt över att vi höll ut, och att vi faktiskt klarade att dra ner på onödig konsumtion. Och har nu en konsumtion som ger oss något. Nu har det gått snart tre år sedan vi köpte en bostad i Spanien. Har igen bil här tar cykeln eller bussen ner till city/stranden.

 

För varje dag som går blir vi/jag mer övertygad om att det här är den bästa och mest sunda vägen att gå.  Många tar vatten över huvudet och gör alldeles för många saker på samma gång och är aldrig nöjd. Och blir också sjuka av stressigt liv med hjärtklappning mm. Det vi tjänar på mindre konsumtion går nära på jämt ut med att driva runt en bostad i Spanien.

 

Många av oss längtar efter ett enklare liv, men de flesta fortsätter leva som vanligt. Vi har trappat ned på konsumtionen och fått mer tid att umgås och njuta av livet.

 

Att växla ner eller leva lite enklare, handlar om att ta makten över tiden och sin egen tillvaro. ”Att leva större på mindre resurser helt enkelt”.  Tiden värderas högre än att samla prylar på hög. 

Lämna pengarna hemma.

Mitt bästa spartips är att hitta en likasinnad partner. Granska dina shoppingvanor. Låt dig inte påverkas av konsumtionssamhället och marknadens önskan att du ska konsumera mer. Fråga dig själv några kontrollfrågor. Kommer jag att använda den här varje dag?

 

Du måste inte baka ditt eget bröd och knapra egenodlade morötter utan du väljer vad som är viktigt för dig och prioriterar bort annat som en ny statuspryl eller att tacka ja att jobba med ett "spännande projekt" du egentligen inte brinner för.

 

Tid är en stor miljöfråga. Vi orkar inte tänka till och köper nytt istället för att lösa våra behov mer kreativt och hållbart. När tiden inte räcker till för vila "unnar vi oss" att shoppa istället..

 

Satsa på vardagsexperiment. Vad händer om jag gör så här en tid? Praktisera något nytt som till exempel att inte köpa kläder ett tag, ta en vilodag på söndag eller att inte svara i telefonen under middagen. Det handlar om att få syn på sina vanor och kanske omvärdera dem. Du ser vad du behöver mer och mindre av.

 

Vikten av att inspireras för att orka välja det som är bäst för dig då kan man också bättre ta ansvar för sig själv och det som sker runtomkring. Inspireras av andra som vågar göra grejer och antar utmaningar, de som har glada ögon och de som brinner för något.

 

En del blir provocerade av hängivna människor. Men de visar vad som är möjligt. Alla orkar inte välja "rätt" och kan inte bli extrema över en natt, men vi behöver ta större ansvar för hur vi använder våra resurser. En bra början är att inspireras och välja det som är bäst för dig.

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar