Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
608
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Eget sparkapital är frihet:

I lördags var det Världsspardagen:

Nästan var femte hushåll saknar pengar för att betala en oväntad utgift på 11 000 kronor. Och inte sedan finanskrisen har så många svenskar haft svårt att skaffa kontanter, visar siffror från Statistiska centralbyrån som presenterades i somras.

Detta är ju lite skrämmande och visar vilka små marginaler många hushåll lever på. Vikten att spara har med andra ord inte blivit mindre sedan 1924 då Världsspardagen infördes. I dag är det enkelt att låna pengar och som exempel har antalet ärenden hos Kronofogden som rör obetalda snabblån ökat med 123 procent från 2007 till 2014.

Det faktum att vi också lever längre än tidigare är ett annat skäl till att vi behöver spara mer pengar själva till pensionen. Bry dig om din premiepension. Ju tidigare du börjar ta hand om den, desto större effekt kan det få i framtiden. Särskilt för yngre generationer kommer premiepensionsdelen att spela en stor roll, men också för garantipensionärer kan premiepensionsdelen vara viktig.

Du måste bestämma hur stor inkomst du behöver för att kunna leva på det sätt du vill. Vissa människor kan klara sig på mindre pengar medan andra vill ha mer. Detta är ett personligt val och det är bara du som kan bestämma vad som passar dig. Ta reda på när du vill gå i pension och hur mycket pengar du behöver. Bestäm den genomsnittliga avkastningen du förväntar dig på dina investeringar före och efter pensioneringen.

Kom ihåg att aktier är mer än bara ett namn på ett papper. Aktier representerar riktiga ägarandelar i riktiga företag som ofta är mycket lönsamma. När du köper aktier så köper du alltså en del av ett företag och dess framtida vinster. På lång sikt kommer dina ägarandelar nästan alltid att spegla värdet på företagets underliggande verksamhet.

På kort sikt kan det dock svänga kraftigt men med tidens hjälp kommer paniken att avta och de bra företagen tillsammans med dess aktier kommer återigen att stiga. Om du tar tag i dig själv och investerar i bra företag är det mycket troligt att du kommer att nå en framgångsrik pensionering.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (29)

Taggar