Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
588
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Ett nytt tillgångsslag


En ny bitcoinprodukt lanserad på Nasdag av XBT Provider.

Det vanligaste sättet att skydda sig mot ett börsras är att diversifiera sig. Detta är av dem flesta experter rätt sätt att minimera risker för investerare och deras portfölj. Men vad händer när hela börsen går ner samtidigt? Exempelvis då alla investerare är diversifierade på samma sätt och väljer att sälja av samtidigt? Plötsligt ser vi att traditionella safe-havens som guld, silver och fastigheter kan börja rasa lika hastigt som aktiemarknaden även fast dem skall vara ett skydd.

En lösning på detta är att hitta värdepapper eller valutor som faktiskt inte är korrelerade, eller till och med har negativ korrelation med din nuvarande portfölj. En ny sådan investering skulle faktiskt kunna vara bitcoin.

Tidigare var bitcoin inte speciellt lätt att få tag på, eller investera i. Man behövde föra över pengar till någon obskyr bank som man aldrig hade hört talas om för att hoppas att när pengarna väl kom fram så fick man bitcoin på sitt konto. Detta har dock förändrats nu när man kan handla bitcoin på börsen och många har därför börjat ta bitcoin mer seriöst.

Idag kan man köpa en svensk bitcoin tracker precis som vilket värdepapper som helst, och det intressanta med att investera är att bitcoin inte har någon korrelation med vanliga investeringar som råvaror eller aktier. Detta gör att investerare kan diversifiera sin portfölj med en helt ny typ av investering som lyckas eller misslyckas helt på egen hand.

Bitcoin har otrolig potential, men också stora risker. Ingen vet hur det kommer gå för valutan, om det kommer bli en digital världsvaluta eller försvinna helt och hållet. Men för någonting som har sett en värdeökning på flera tusen procent sedan valutan lanserades 2009 så kan en väldigt liten procentuell position, säg en till två procent, väga upp extremt mycket vid ett eventuellt börsras.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (15)

Taggar