Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Ett visst psykologispöke träder in:

Att handla med aktier innebär alltid att du tar en risk. Risken finns alltid att den aktie du köpt går ned och du kanske måste sälja med förlust. Du ska räkna med att det kommer att hända då aktiemarknaden inte alltid går upp som idag ner med 1,24 procent.

Problemet är inte att du ibland kommer att hamna i en sådan situation.

Problemet är snarare - hur agerar du när du äger en aktie som har gått ned sedan du köpte den? Det är nu det börjar bli svårt att vara aktieägare. Nu träder ett visst psykologispöke in och det kommer att blir svårare och svårare att sälja ju mer aktien går ned.

Det psykologiska spöket visar sig också när aktiemarknaden går upp. Du kanske är intresserad av att köpa Aktie A på 100:- men avstår för tillfället. Snart står Aktie A i 110:- Hur ska du agera då.

Det är nu du ska ha din strategi klar, det är nu du ska veta värdet av riskhantering och vilka enkla metoder du kan använda för att undvika psykologispöket.

PerPenning's picture
252
581
53
0
PerPenning

Problemet är frågan. Den borde snarare vara: varför köpte du aktien från första början? Var det spekulativt, långsiktigt etc? 

Med tanke på vad jag läser i forum numera så är det oerhört många som vill in och handla aktier utan att basala kunskaper och där enda fokus är att tjäna pengar - gärna snabbt. Otåligheten är dessutom stor. Nedgångar är en del av spelet.

Ekonomiblogg's picture
389
575
81
0
Ekonomiblogg

Kunskaper:

Jag menar att just den typen av förmåga tålamod och långsiktighet eller kunskaper jag menar.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar