Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Få ut mer pengar av sina fonder:

Hälsoundersökning av sparportföljen.

Jämförelsesajter som Morningstar givit fakta om fonder. Men den är nog för komplicerad för att nå vanligt folk. Sedan finns PPM-säljare som direkt fuskar och inte visar jämförelser. Här kan fond-appar vara en stor hjälp, ett stöd och en avslöjare.

 

Sen en tid tillbaka ser vi äntligen en rad enkla, bra och lättanvända appar som vänder sig till vanligt folk. Jag kallar dem fond-appar. Med fond-appar i din mobiltelefon på väg till jobbet så kommer svenska folket lätt och snabbt kunna kontrollera en fond. Du får snabbkoll, men framför allt få ut mer pengar av sina fonder. 

 

Ibland verkar vi glömma att även vårt sparande kostar pengar. Och för allt som kostar pengar måste vi fråga oss om det är värt sitt pris. För sparande finns det två sidor av myntet: kostnad och utveckling/värdeökning. Vi ska titta på båda.

 

Låt oss fokusera på fonder. Förvaltningsavgifter kan man lätt glömma bort, då avgiften dras från vårt sparande löpande. Vi behöver aldrig se pengarna försvinna och vi får sällan en faktura hem i brevlådan. Och om vi väl ser avgiften så verkar den liten; ”1,5% är ju inte mycket, min fond har ju gått upp 10% i år!”. Men det säger ju fortfarande inget om den är värt priset jämfört med andra fonder.

 

”Några bra Hjälpmedel” 

Ser fram mot att följa Opti framöver. Hitta dina fonder, få en oberoende granskning och jämför med bättre alternativ. Nu kan jag varmt rekommendera och ger appen tummen upp. Opti en kostnadsfri app som gör en ganska bra hälsokontroll på de fonder som du äger i det privata ... Ladda ner Opti: Jämför dina fonder i en app nu så håller du dig uppdaterad! 

 

Fondkollen finns som applikation till din mobil och surfplatta. Med hjälp av appen kan du lätt hålla koll på alla dina fonder, både till ditt sparande till premiepensionen (PPM) och till ditt privata fondsparande. En användbar funktion i appen är verktyget Kolla fonden, som dessutom finns i en utbyggd version på Fondkollen.se

 

Med Kolla fonden är det bara att skriva in namnet på en fond och få besked om hur den har presterat i jämförelse med andra fonder med liknande placeringsinriktning. För det är viktigt att jämföra äpplen med äpplen och päron med päron. Eller för att tala fondspråk, en Sverigefond med en Sverigefond och en globalfond med en globalfond, för att ta två exempel.

 

Vill du veta hur det har gått för dina premiepensionsfonder? Här finns tips om enkla sätt att kolla hur fonderna har gått i jämförelse med andra fonder. Fondkollen som app - Appen - Fondkollen.se

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar