Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
608
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

För den som har en slant på fickan:

Är du riktigt händig och har råd, kan du faktiskt göra klipp.

 

Har du alltid drömt om att köpa lägenhet i Spanien? Många tycker det är för mycket arbete med att sköta om ett hus och det är en bekväm lösning att istället skaffa en lägenhet. Att köpa lägenhet i södra Spanien kan också vara en mycket bra investering. Bostaden är ofta den största affären i våra liv. I den investerar vi inte bara pengar utan också känslor och drömmar. Men vad är lönt att fixa till i sitt boende, rent ekonomiskt?

 

Många köper en lägenhet och hyr ut den i flera år, och när de väl är redo att flytta in så har den mer eller mindre betalat sig själv. Vi har varit ner igen till Spanien till vår bostad och bytt tre huvudkranar vatten in till bostaden. Är också klara med målning inomhus. Ger du dig tid att noga tänka igenom och planera inför en uppfräschning, går arbetet ofta både lättare och snabbare. Så nu är vi klara med renoveringsbehovet till normal standard.

 

(Viktigt att det är klart med ett Lånelöfte).

Sen har vi också titta på en till fastighetsinvestering som vi har bevakning på som är till salu i  Punta Prima | SkandiaMäklarna Har också klart med ett lånelöfte i en Svensk bank med 50 procent av bostadens värde om vi hittar ett bra bostadsköp som passar oss. Belåningsgraden 50 procent tycker jag är ok att ha lån på, har också skrivit om det i andra inlägg. Men jag är i princip inte så mycket för att ta banklån men kan man göra ett ”bostadsklipp” så varför inte. Svenskarnas sug efter en bostad i solen har aldrig varit större, De längtar till solen och värmen - Göteborgs-Posten  

 

Är du riktigt händig och har råd, kan nu faktiskt vara en bra tidpunkt att köpa ett renoveringsobjekt. Det är svårare att sälja bostäder med renoveringsbehov ”här går att göra klipp”. Renoveringsobjekt har heller inte stigit så mycket i pris de senaste fem åren och vinsterna vid försäljning är ofta inte lika stora som förr. Många köpare har därför inte så mycket pengar att lägga på renovering och för den som har en slant på fickan kan det bli lönsamt att köpa ett renoveringsobjekt.

 

Tack vare den starka spanska besittningsrätten är det dessutom sällan några problem med att kunna hyra ut i andra hand, eller bygga om sin lägenhet. Det är tydligt att bostadsmarknaden i södra Spanien kommer fortsätta vara mycket attraktivt för européer och att värdet i en lägenhet vid kusten inte förändras nämnvärt på lång sikt av hur den spanska ekonomin ser ut i övrigt. Det är det suveräna klimatet, kulturen, havet och den vackra naturen som gör att Spanien behåller sin särställning som det mest attraktiva landet för Svenskar.

 

Just nu är priserna så låga främst på grund av man helt enkelt bygger för många bostäder under för kort tid. När man sålt av av bostäderna som står tomma kommer priserna snabbt öka än mera. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna stigit 3 till 5 procent. Det går också att ta sig till Spanien på ett annat sätt än flyg, särskilt med tanke på utbyggnaden av höghastighetståg, Mer snabbtåg på gång i hela Europa | SvD det är också  rimliga tidsgränser utan behov av flyget, som kommer lida nåt enormt av framtida bränslepriser. Detta gör Spanien till ett framtidssäkert val för européer som vill investera i en lägenhet inom Europa.

 

Vilken är den bästa investeringen:

Den allra bästa investeringen på längre sikt är enligt statistiken en mindre centralt placerad lägenhet med utsikt över havet, ett par stenkast bort från själva strandkanten (i vissa v de mer populära orterna, Som Nerja, fungerar det emellertid bra med en bostad några km från stranden också). Det förmodligen populäraste området för utlänningar är Costa del Sol i Andalusien och kommer så fortsätta vara. Östra Costa del Sol, och allra främst då Nerja är mest populärt för investerare. Faktum är att 9 av 10 investerare som söker i just Nerja, på grund av den höga beläggningen (i genomsnitt över 40 veckor per året, enligt statistik från nerja-uthyrning.se

 

Även Costa Blanca är mycket populärt (i synnerhet Torrevieja), där det är lite billigare priser på bostäder jämfört med Solkusten. Men en lägenhet i Costa Blanca ger sällan lika mycket intäkter från uthyrning och stiger med största sannolikhet inte lika mycket i värde med tiden. Beläggningen på en strandnära lägenhet i Torrevieja är i genomsnitt 22 veckor om året som ja tycker är ok. Inåt land, och på andra orter längs Costa Blanca (detta gäller även stora delar av Costa del Sol) är det svårt att få någon beläggning alls utöver högsäsongen.

 

Det stora intresset för Spanien är att många sikta in sig på den spanska bostadsmarknaden, beror på att de insett att det lönar sig att köpa lägenhet när priserna, som de är nu, är nere på en riktigt låg nivå. För dig som letar efter en bra investering med direktavkastning rekommenderar jag att dessutom du läser artikel om att hyra ut sin bostad i Spanien, och vilken inkomst det kan tänkas ge.

 

När ni ska köpa hus eller lägenhet i Torrevieja på Costa Blanca i Spanien så ... läsa mer om området och vilka bostäder som är till salu av mäklare i Torrevieja. ... Se en film här om ett köpcentrum som erbjuder allt  Bostäder i Torrevieja på Costa Blanca | Suninvest - Spansk ...

 

Finansiella behov:

Men vilken bank ska man välja i Spanien för löpande räkningar. Vi har Deutsche Bank som vi tycker är helt ok, men vi tittar efter en till nu alltid bra med fler än en bank. Sedan länge har Más Amigos använt sig av Banco Sabadells tjäntser, till en början hos CAM som sedan blev uppköpta av Banco Sabadell och är idag Spaniens fjärde största bank. Nu har Más Amigos tillsammans med Banco Sabadell utökat sitt samarbete. 

 

Som medlem i Más Amigos har man möjligheten att skaffa sig ett speciellt kontokort med Más Amigos Logo samt medlemsnummer tyckt på det. Något som underlättar vid bokningar eller deltagande vid arrangemang. Speciellt för Más Amigos medlemmar är att de får möjlighet att öppna Cuenta de Expancion även om de inte är residenter, vilket annars är ett krav. 

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (29)

Taggar