Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Grannen sa ska vi inte slå oss ner och snacka lite kursraketer.

Ekonomiblogg fick en fråga om hjälp att investera i aktiemarknaden. 

Det känns fantastiskt roligt att få förtroendet att hjälpa att investera. En granne som bor några hus bort från oss ska investera en större summa pengar. Grannen sa ska vi slå oss ner och snacka lite kursraketer.Jag det kan vi och frågar vad grannen redan vet om aktier, i detta fall vet grannen ingenting. Följdfrågan bli hur mycket tid grannen har att sätta på att lära sig. Grannen har väldigt lite tid. Men hen ska börja att fokusera på aktier nu. Påminner grannen om att ska du köpa aktier så måste man ha full koll på aktiemarknaden. 

 

 

Han har sparat en hel del pengar som han vill sätta i arbete. Så har han sålt en bostadsrättslägenhet som han har hyrt ut. Jag berättar kort om hur aktiemarknaden fungerar, visar hur man lätt och billigt kan exponera sig mot börsen och berättar om risken i de olika alternativen. Ger grannen litteratur om fonder och aktier som han kan läsa om han har tid. 

 

Påminner  grannen om att det finns en risk i Politisk oro i Europa.

2016 dominerades till stor del av politiska chocker som Brexit och valet av Trump till USA:s nästa president och även 2017 ser ut att kunna bjuda på en hel del politiskt tumult. Trump tillträder sin post i januari, Storbritanniens Brexit-samtal med EU fortlöper och i bland annat Frankrike, Nederländerna och Tyskland sker avgörande val under året.

 

Allra viktigaste faktorerna att hålla ögonen på.

För dig som investerare kan det därför vara svårt att veta vilka trender och händelser som främst kommer påverka dina investeringar under året som kommer. Därför är det viktigt att följa trendspaningar och strategirapporter.

 

Ett genomgående tema i bankernas analyser är att politisk osäkerhet kan hämma den ekonomiska utvecklingen i Europa under 2017. Nordea skriver bland annat i sin strategirapport från december 2016.

 

Slutligen påminner  jag grannen om att det finns en risk att fonderna/aktier kan tappa mycket  i värde. Och isåfall att vi fortfarande ska vara vänner om investeringarna går åt skogen.

Vi öppnar ett investeringskonto tillsammans i Nordea investor och köper en billig fond, nu är grannen igång med sin aktieportfölj. Också att han ska investera varje månad. Det här blir intressant att följa. Har också tipsat grannen om tradevenue-ekonomiblogg som han kan titta in på  Ekonomiblogg - | Trade Venue

 

Att placera hela summan direkt ger 2 av 3 fall ge högre avkastning än att dela upp placeringen under 1 år eller mer. Placera allt ger i snitt +2,3% över en tioårsperiod. Undersökningen utgår bara ifrån placering av en stor summa. Resultaten gäller alltså inte vanligt månads-sparande, som passar de flestas vardag.

 

Oavsett hur jag vänder och vrider på det så har man oddsen på sin sida om man sätter in allt i en enda klumpsumma än att sprida ut det över tid. Ju längre tid du dessutom sparar, desto bättre blir också oddsen. Det är i sig inget konstigt eftersom börsen tenderar att gå mer upp än ned och det leder till att den mest avgörande faktorn för avkastningen blir hur länge pengarna får vara investerade.

 

Är det då så enkelt i verkligheten? 

Det är här våra hjärnspöken kommer in i bilden. Det är klassisk börsfällor där många sparare köper på börs-toppen och säljer på botten. Vi blir helt enkelt intresserade av börsen när vi hör andra börja prata om hur bra det går, och blir nervösa vid första svarta rubrik om hur börsen rasat -10-20%.

 

Det vill säga att om man vill ”må bättre” så kan det vara bättre att sprida ut pengarna över tid eftersom den upplevda risken minskar. Det hänger ihop med den mentala bokföringen om att en vinst känns känslomässigt mindre än en förlust av samma storlek. Vi tar hellre en mindre vinst än vad vi tar en förlust.

 

Investmentbolagen i Sverige är inte bara ett alternativ för dig som är ny på börsen, utan används även framgångsrikt av börs-proffsen. När du köper aktier i ett investmentbolag så köper du indirekt in dig i de bolag som investmentbolaget äger. De flesta av investmentbolagen har även en stark ägarfamilj. 

 

+Grannen vet ungefär hur aktiemarknaden fungerar

+Han har fått se på alternativ

+Riskerna är solklara för honom

+Han har böcker att läsa om han vill veta mer

+Vi kan fortfarande vara vänner om investeringarna går åt skogen

 

 

Anonymous's picture
Dubril Loan Firm (ej registrerad)

Vi erbjuder säkrade och osäkra lån till privatpersoner, privat och offentlig verksamhet utan säkerhet.
Vår ränta är till en överkomlig takt på 2% och vår låneprocess / upphandling är det bästa du någonsin kan få.
Vi erbjuder lån av vilket belopp som helst och av någon anledning.
Kontakta oss idag för ditt lån via
E-post: dubrilloanfirm@gmail.com

Ekonomiblogg's picture
389
595
81
0
Ekonomiblogg

Svar till Dubril Loan Firm! 

 

Gillar inte att du skriver om lån till privatpersoner på min ekonomiblogg.

 

Ekonomiblogg är också rätt så negativ till lån. ALLTSÅ inte någon reklam här tack.

 

Vänligen respekttera det.

 

Mvh,

Ekonomiblogg.

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar