Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Hjärtat i samhällsekonomin:

Det kan skrivas böcker om banker, och dess verksamhet,men det ska jag inte. Banker används som spargris (madrass) för privatpersoners vardagsbesparingar och som kreditgivare till företag. Banker är hjärtat och blodomloppet (betalningsförmedlare) i hela samhället. Skulle inte betalkort eller internetbanker fungera så skulle samhället brytas sönder. Banker kan nämligen inte försättas i konkurs utan då går staten in med pengar. Men man kan förlora pengar ändå vid kursfall.

I dag har vi förhandlat om lån som vi har i Nordea till en bra ränta på 1,47% tre mån rörlig ränta tycker det är ok nu.

Banker kan vara intressanta ur ett investeringsperspektiv också, jag själv har aktier i Nordea.Vilket gör att jag tror att jag kan tjäna pengar på sikt genom att äga aktier i banker och bankverksamhet.

Så nu sitter ja med fingret på köp-knappen för att ta in Handelsbanken också i min aktieportfölj.

Handelsbanken är Sveriges äldsta börsnoterade bolag sedan 1873, har stabila marknadsandelar i Sverige men växer internationellt så väl i Norden som på hemmamarknaderna Storbritannien och Nederländerna. Banken har hittills varit

lönsammast av Bankerna i Sverige.  

Handelsbanken har gått ner från 140kr:- till kurs i skrivande stund 118,60kr:-efter det som står här nedan.

 

2015-05-19 09:06

Villkor 3:1

 

För en (1) gammal aktie erhålls tre (3) nya aktier. Sista inklusive dag för att delta i spliten var den 18 maj 2015.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar