Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Hur ser framtiden ut för Bank-branschen:

Att den yngre generationen har ett annat förhållningssätt till både internet och traditionella företag är kanske inget nytt. En ny rapport visar dock vilka som får se upp när millenniegenerationen växer upp Den yngre generationen låter hellre Google eller Apple hålla koll på pengarna än traditionella banker.

Scratch Viacom har genomfört en treårig studie de kallar Millennial Disruption Index. Över 10 000 personer i USA som tillhör millenniegenerationen, det vill säga personer födda mellan 1981 och 2000, har svarat på frågor om sin inställning till olika företag och branscher.

Av rapporten framgår att respondenterna tror att bankbranschen löper störst risk att utsättas för stora störningar och hela 70 procent tror att sättet vi betalar för saker kommer se helt annorlunda ut inom 5 år.

Nästan hälften av de tillfrågade räknar med att tech start-ups kommer förändra sättet bankerna arbetar på, och hela 33 procent tror att banker inte kommer att behövas över huvud taget.

Att de gamla storbankerna inte längre har samma status som de tidigare haft är tydligt, samtliga fyra av de ledande bankerna i USA hamnar bland de tio minst omtyckta varumärkena. Dessutom känner de tillfrågade ingen större lojalitet gentemot en specifik bank, 53 procent tror inte att deras bank erbjuder något de inte kan få hos en annan bank och var tredje person kan tänka sig att byta bank inom 90 dagar.

Nya storspelare som Google, Amazon och Apple är istället de bolag som lockar den yngre generationen. 73 procent skulle hellre få hjälp med finansiella transaktioner av just Google, Amazon, Apple, Paypal eller Square än sina egna banker. Jag hur ser framtiden ut och vart är Bank-branschen på väg?

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Ett tag skulle man satsa på differentiering, sen var det kärnverksamhet...
Just i bankernas fall så gillar jag ett renodlat företag som sköter finans. 
Men vem vet, man kanske ser att ens åsikt ändras. #konservativ

Ekonomiblogg's picture
389
576
81
0
Ekonomiblogg

Ja det får framtiden utvisa det får vi veta någon gång i framtiden,,,

Investerarfysikern's picture
744
1349
138
0
Investerarfysikern

Jag tror finansiella transaktioner är en bransch där bankerna kommer att förlora marknadsandelar. Jag själv är millenial och har aldrig använt en storbank för mitt lönekonto etc. Däremot, när det kommer till lån, säkerhet, finansiella produkter och liknande tjänster så tror jag de kommer fortsätta ha en dominans. Finansiella transaktioner är trots allt bara en liten del av verksamheten.

Ekonomiblogg's picture
389
576
81
0
Ekonomiblogg


Det låter som vi tycker och tänker rätt lika. Om  finansiella produkter och liknande tjänster............

Aktieinkomster's picture
791
1332
66
0
Aktieinkomster

Intressanta tankar! Ni kan även kolla in mitt inlägg om framtiden för banksektorn: www.tradevenue.se/Aktieinkomster/lunchanalys-banksektorn-i-sverige

 

Trevlig helg till er alla!
David 

Ekonomiblogg's picture
389
576
81
0
Ekonomiblogg


Jag ska kolla in ditt inlägg,,,,,,,,

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar