Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Hur snabbt småslantar kan växa:

Spargrisen har blivit elektronisk.

6 år sedan började jag använda en smart sparfunktion från Nordea, Xtraspar.  Varje gång jag använt kortet de senaste 6 åren har xx kronor lagts undan till ett sparkonto som jag inte rört sedan dess. xx kronor som jag ändå inte märkt av. Desto mer man använder kortet, desto mer sparar man. Har blivit en del bra sparpengar på detta sätt.

Med XtraSpar, en form av elektronisk sparbössa, kan du spara pengar varje gång du betalar med ditt bankkort en motsvarighet till växelpengarna vid kontantköp. Sparavdraget görs från ditt lönekonto vid kortköpet och förs över till ett vanligt sparkonto.

Sparformen passar dig som använder ditt bankkort ofta vid betalning. Du kommer att bli förvånad över hur snabbt småslantar kan växa till ett ordentligt belopp i sparbössan. Innan du kan ansluta till sparbössan behöver du ha ett giltigt bankkort kopplat till ditt betalningskonto och ett sparkonto (Kapitalkonto eller Förmånskonto). 

Sparandet är så enkelt att du knappt märker det. Glöm bort att du sparar och bli glatt överraskad längre fram allt eftersom summan växer. Xtraspar är en gratis tillvalstjänst.

Anonymous's picture
Kristoffer (ej registrerad)

Intressant med extraspar har aldrig hört talas om det, men smart drag av Nordea. Själv håller jag cirka 30% av mitt kapital på sparkonton ifall bra köplägen uppstår på börsen. Har spridit ut på flera konton med bäst sparränta, vissa med insättningsgaranti och andra utan.

Ekonomiblogg's picture
389
576
81
0
Ekonomiblogg

Hej och tack för din kommentar!

 

 

Det är lättare att nå sina sparmål om man har tydligt mål och struktur på sitt sparande. Det övergripande målet med ett sparande är ju att skaffa sig ekonomisk trygghet, samt ett större utrymme att använda sina pengar till det man själv vill. Ditt spar upplägg ser bra ut.

 

Jag har också olika upplägg på mitt sparande. Titta gärna på det i det inlägg som jag skrev för ett tag sedan  Mitt upplägg mot banker  För att lyckas så bra som möjligt med sitt sparande är det  viktigt att ha koll på vad som finns att välja på. 

 

/Ekonomiblogg

 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar