Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Inspiration och förnuftet:

 Det är alltid knepigt när förnuft och inspiration står som varandras motpoler.

Ibland måste förnuftet styra över viljan och idag är just en sån dag. En aspekt jag tycker är väldigt viktig och intressant är inspiration.  jag tar upp är den om pengar dvs ekonomi och vad vi egentligen får med oss för verktyg från bland annat plugget. Faktum är att få, som jag pratat med i alla fall, har tidigt i livet blivit introducerad för de olika möjliga vägar man kan välja när det gäller ens privata ekonomi. Även om man inte fullt ut intresserar sig för investeringar och dylikt när man är ung.

Ett av de vanligaste misstagen när det gäller aktiesparande är att inte våga lita på sin egen tro och inspiration.  Istället för att köpa aktier i bolag som man själv förstår och kan relatera till litar många på bolagsanalyser och köp och säljrekommendationer i såväl tidningar som från banker. Strunta i dem och lita på din magkänsla och eget omdöme  det kan gå mycket bättre!

Hur många gånger har du inte läst en aktieanalys med en köprekommendation för att sedan upptäcka att aktien efter en tid ändå faller som ett bojsänke på börsen? Analytikern har säkert gjort en riktig analys utifrån bolagets siffror men har han eller hon verkligen förstått bolaget? Det är en sak att titta på siffrorna och utifrån detta bygga upp en "aktieportfölj" men att förstå bolaget kan vara en helt annan sak. Det här är extra viktigt när det gäller konsumentbolag. Jag tror att man då kommer ganska långt med det sunda förnuftet.

Aktiesparande handlar om att köpa in sig i bolag och bli delägare. Man kan lätt missa det på dagens aktiemarknad som präglas av allt ifrån havererade statsfinanser runt medelhavet till högfrekvenshandel där fejk-ordrar manipulerar aktiekurserna. Det är då lätt att glömma att aktiekursen bara är en prislapp på ett bolag  ett bolag som du blir delägare i. Och då måste du fundera på vilket bolag du vill bli delägare i.

Jag utgår från mig själv när jag köper aktier. Förstår jag företaget, gillar jag företaget och framförallt vill jag bli delägare i bolaget. Om jag skulle köpa en klädbolagsaktie skulle jag köpa aktier i ett klädbolag där jag själv handlar kläder. Eftersom jag inte är unik tänker säkert många andra som jag. Ett konsumentbolag med många kunder kommer att gå bra, vilket jag som aktieägare kommer att tjäna på i form av utdelningar och en stigande aktiekurs. Svårare än så behöver det inte vara. Satsa på det du tror på och slå dövörat till de som vill sälja in ett fantastisk aktie eller en aktiefond just till dig.

Nu ska jag försöka att ta det lite lugnt idag och le åt att jag låter förnuftet styra. Luta huvudet bakåt och bara njuta.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar