Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
608
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Jag älskar verkligen rapporttider:

Jag älskar verkligen rapporttider:

Då går det att snabbt bli rik på aktier, men gäller det att hitta en ”börsraket”, det vill säga ett bolag som du tror det kommer att bra för den närmaste tiden. Både före och efter bolagsrapporten.

Många bolag har visat upp förvånansvärt goda siffror, trots det ekonomiska läget. Men det har till stor del möjliggjorts av de nedskärningar bolagen gjort för kostnadsinbesparingar. Dessutom har vissa bolag också fått draghjälp av en billig olja och låg ränta.

Att man lyckats nå goda resultat genom att minska personalstyrkan och skära i kostnader har fungerat så här långt. Men på längre sikt är det ohållbart att snygga upp sina resultat med minskade kostnader. Därför tycker jag att det vore önskvärt att läget snart vänder så bolagen igen skulle våga investera, expandera och nyanställa.

Investeringstorkan är beklaglig. Den tyder på avsaknad av tilltro. Ska vi på längre sikt nå tillväxt, krävs det investeringar. Och det ligger troligen i allas intresse att vi får en tillväxt. Pengarna bolagen betalar ut till ägarna undergräver också de ekonomiska möjligheterna att investera. Men inget bolag tjänar på att sitta på en stor kassa.

Och en del av vinsten tillhör aktieägarna. Jag understryker att vinstutdelningen är aktieägarnas rättmätiga lön. Att utdelningen stiger, tycker jag också är naturligt eftersom även den långsiktiga prisutvecklingen gör det. För bolaget är det viktigt att uppmuntra aktieägarna att hållas trogna genom att göra aktien konkurrenskraftig mot andra placeringar

.

Ett bolag som inte höjer sin utdelning riskerar att snabbt bli ointressant för ägarna. I synnerhet bankerna har gjort riktigt goda resultat under fjolåret. Alla banker förbättrade sina resultat i fjol. Detta då räntorna är låga. En delorsak till förbättrade resultat är att bankerna, liksom många andra branscher skurit i personalen och effektiverat sin organisation.

Men jämfört med många andra branscher, gör bankerna verkligt bra resultat. Ser man på resultaten så är nästan varannan euro av bankernas omsättning ren vinst. Normalt sett tycker man att en vinstmarginal på 5-10 procent är ganska bra. så det här är ju oerhört stora vinster.

Att banken ofta omärkbart tar sina avgifter. Det är svårt att undgå avgifterna då de bakats in i tjänsterna och kunden aldrig faktureras för dem. Därför vet många inte hur mycket de betalar för bankens service. Ett bra sett är att bli ägare i din bank du får du tillbaka avgifterna i form av utdelning.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (29)

Taggar